Taas on kyselyn aika, mutta tarkastellaan ensin viime kyselyn tuloksia! Vastauksia saapui 1102 kappaletta. Jopa 93 prosenttia äänestäneistä uskoo, että luonnonmullistusten määrä pysyy samana tai kasvaa tänä vuonna 2008. Se on aika paljon. Valoisampaa tulevaisuutta ei siis kovinkaan monen uudenvuodentinassa näkynyt. Noin niin kuin ympäristökatastrofimielessä. Toivotaan kuitenkin parasta ja yritetään vaikka kierrättää, jossei muuta voida. Eikös. Kuinka käy luonnonmullistusten määrän suhteen vuonna 2008:

 • 22% – Kasvaa radikaalisti
 • 44% – Kasvaa hillitysti
 • 27% – Pysyy samana
 • 4% – Vähenee hillitysti
 • 3% – Vähenee radikaalisti

Viikkokysely: Käytätkö muuta kuin omaa langatonta verkkoa?

Paljon on ollut puhetta wi-fistä ja langattomasta verkosta. Ja siitä, kuinka Internettiin pääsee naapurin tai muun omistajan suojaamattoman verkon kautta ilmaiseksi. Nopean Googletuksen perusteella ainakin joissain tietolähteissä mainittiin lupaa kysymättä toisen verkon käyttäminen laittomaksi. Kyselläänkin teidän suhtautumisesta asiaan:

{democracy:87}
Edellinen artikkeliShelving Chair on uudenlainen pinottava tuoli
Seuraava artikkeliApple MacBook Air – maailman ohuin kannettava tietokone

1 KOMMENTTI

 1. Asun landella, niin ei täällä paljotta naapurin verkossa surfailla.

 2. Naapurin verkon käyttäminen on laillista, jos yhteyttä ei ole suojattu. Jos yhteys on suojattu ja purat suojauksen niin silloin vasta käyttäminen on laitonta.

 3. tosissaan itse oon kans kuullu et salaamattomiin saa liittyä, kotona käytän omaa mutta ulkona esim ipodilla käytän kaikkia joihin vain pääsen

 4. ”Nopean Googletuksen perusteella ainakin joissain tietolähteissä mainittiin lupaa kysymättä toisen verkon käyttäminen laittomaksi.”

  Jos jokin taho ei vaivaudu suojaamaan langatonta verkkoansa salasanalla, voi sitä kuka tahansa käyttää laillisesti. Äskettäin totesin, että lähistöllä toimii Default-niminen verkko ilman suojausta. Voisin siis kirjoittaa tämän viestin käyttäen tuota verkkoa, koska suojaamattomat verkot on pakko olla julkisia eli kaikille vapaita. Jos jonkin verkon pitää olla yksityinen, laittakoon salasanan.

  Vastasin näin ollen ”Käytän laittomasti naapurin verkkoa”, koska minulla ei ole siihen mitään erityista lupaa.

  Suojauksien murtaminen tietenkin on laitonta.

 5. Niinpä niin.. no löytyypä kotoakin omasta toimesta monta wlan verkkoa joista yksi on ”avoin”. Nimittäin wippies näkyy monessa scannauksessa avoimena vaikka aukeneekin surffaukselle vasta tunnuksien kanssa.

  Muita avoimena näkyviä oli ainakin ennen OpenSpark ja SparkNet. Niissä myös surffaamaan pääsi vasta kun selaimen ruutuun anto tunnukset.
  Erona OpenSparkille wippiesissä tämä vierailijoiden liikenne kulkee tunneloituna wippiesin palvelimien kautta, jolloin vierailijat eivät näy yhteyden jakajan yhteyksien takaa tulevan.
  Eli jos joku tekee rikoksen vierailija wippies verkkoni kautta poliisit ei tule ollenkaan minun oveani koputtelemaan vaan menevät suoraan wippiesin ovelle josta ohjautuvat tunnuksen haltijan ovelle.

  Nyt kun on tullut näitä kiinteähintaisia 10euron alle olevia kännykän dataliikennepaketteja niin wlanien merkitys on vähän laskenut ainakin itsellä. Ja eipä jaksa alkaa etsimään turhaan kännykälläkään wlan-verkkoja turhaan jos 3g alueella on kuten suurimmaksi osaksi tulee oltua.

 6. tuosta puuttuu myös vaihtoehdot ”käyttäisin jos voisin” ja ”minulla on oma langaton verkko, kiitos”.

 7. Paskaako sitä muitten verkoissa pyörimään kotona ollessa, oma on ainakin luotettava.

 8. Eikö tuosta puutu myös ”minulla ei ole pääsyä langattomaan verkkoon” vai yrittääkö tuo ”minulla ei ole pääsyä verkkoon” hakea sitä?

 9. Jotta asia ei nyt jäisi kenellekään epäselväksi, niin naapurin verkon käyttö ilman lupaa on todellakin laitonta ja rangaistava teko. Salaamattomuus ei muuta asiaa miksikään – ethän naapurin telkkariakaan voi käydä kantamassa sieltä ulos, vaikka naapuri jättäisi ovet selälleen.

 10. Oli aika paska viesti ja varsinkin analogia fd:ltä. Näytäppä tapaus jossa avoimen verkon käytöstä on annettu sakkoja tai tuomio. Jos joku haluaa vaikka tarjota (esim. kahvilayrittäjä asiakkailleen) ilmaisen netin, niin tuolla fd:n analogialla käyttäjästä tulisi samantien rikollinen, jos erehtyy yhdistämään kahvilan langattomaan verkkoon. Jos verkon käyttö halutaan pitää rajoitettuna, pitää langattoman verkon omistajan ilmaista tämä selvästi (esim. salauksella tai vaikka autentikoinnilla). Muussa tapauksessa verkkoa voi pitää vapaasti käytettävänä Wlan-pisteenä.

 11. ”Näytäppä tapaus jossa avoimen verkon käytöstä on annettu sakkoja tai tuomio”

  Sepä se. Kun asiasta ei vielä ole oikeuden ennakkopäätöstä, kukaan ei voi kuin mutuilla.

 12. kannatan ehdottomasti, että kaikki langattomat verkot tehdään avoimiksi, jotta kuka tahansa voi surffata lähes tulkoon missä tahansa. tietenkin käyttöä voi rajoittaa muilta käyttäjiltä ja varsinkin silloin kun itse tarvii omaa verkkoansa.

  tämähän ei tietenkään onnistu/kannata, jos ei osaa konfiguroida omaa palomuuriaan ja/tai kytkintään, niin että omaan sisäverkkoon ei pääse kuin omat koneet.

 13. Aika monen koska osaan HäXää ;P ja jos joku haluaa oppii haxaamista Niin ottakaa yhteyttä .. Mul on youtubes käyttäjä rock nii siellä on mun osote jos kiinnostaa toi häxäily ;p Eikä se MAKSA MITÄÄ !!!!!!!!!!!!!!

 14. Mukavaa olla oikeassa, mutta vielä mukavampaa, että muut olivat väärässä.