Valvontakameraan liitetty automaattinen järjestelmä tunnistaa asiakkaan iän ja sukupuolen

Valvontakameraan liitetty automaattine järjestelmä tunnistaa asiakkaiden iän ja sukupuolen

Asiakkaiden profiileja ja ostokäyttäytymistä mittaavat menetelmät tuottavat kauppiaille kullan arvoista tietoa, josta ollaan myös valmiita maksamaan. Elektroniikkavalmistaja NEC on nyt esitellyt kauppiaiden käyttöön uuden kasvotunnistukseen perustuvan järjestelmän, joka osaa arvioida kaupassa vierailevien asiakkaiden iän ja sukupuolen.

Valvontakameraan liitetty järjestelmä arvioi eri puolilla tavarataloa vierailevien asiakkaiden sukupuolen ja iän vertailemalla kasvoja tietokannasta löytyviin referensseihin. Kerätyn data perusteella kauppias pystyy siis varsin tarkasti päättelemään minkä mitä sukupuolta olevat ja minkä ikäiset ihmiset kiertelevät ja ostavat asioita tavaratalon eri osastoilla eri aikoihin.

Sovellus ei varmasti tietenkään ilahduta kaikkia yksityisyydensuojastaan huolissa olevia. Ensimmäiset teknologiaan perustuvat järjestelmät on kuitenkin jo liitetty Japanilaisten tavaratalojen valvontakameroihin. NEC kertoo jatkossa myös pyrkivänsä kehittämään järjestelmän tunnistusta pidemmälle siten, että systeemi osaisi arvioida paremmin asiakkaan tulotason ja yhteiskuntaluokan esimerkiksi pukeutumisen perusteella.

Lähde: www.news.com