Valvontakameraan liitetty automaattine järjestelmä tunnistaa asiakkaiden iän ja sukupuolen

Asiakkaiden profiileja ja ostokäyttäytymistä mittaavat menetelmät tuottavat kauppiaille kullan arvoista tietoa, josta ollaan myös valmiita maksamaan. Elektroniikkavalmistaja NEC on nyt esitellyt kauppiaiden käyttöön uuden kasvotunnistukseen perustuvan järjestelmän, joka osaa arvioida kaupassa vierailevien asiakkaiden iän ja sukupuolen.

Valvontakameraan liitetty järjestelmä arvioi eri puolilla tavarataloa vierailevien asiakkaiden sukupuolen ja iän vertailemalla kasvoja tietokannasta löytyviin referensseihin. Kerätyn data perusteella kauppias pystyy siis varsin tarkasti päättelemään minkä mitä sukupuolta olevat ja minkä ikäiset ihmiset kiertelevät ja ostavat asioita tavaratalon eri osastoilla eri aikoihin.

Sovellus ei varmasti tietenkään ilahduta kaikkia yksityisyydensuojastaan huolissa olevia. Ensimmäiset teknologiaan perustuvat järjestelmät on kuitenkin jo liitetty Japanilaisten tavaratalojen valvontakameroihin. NEC kertoo jatkossa myös pyrkivänsä kehittämään järjestelmän tunnistusta pidemmälle siten, että systeemi osaisi arvioida paremmin asiakkaan tulotason ja yhteiskuntaluokan esimerkiksi pukeutumisen perusteella.

Lähde: www.news.com

Edellinen artikkeliKuinka Mountain Dew limpparin saa loistamaan pimeässä
Seuraava artikkeliHulk-modattu PC

1 KOMMENTTI

  1. Paljosta vetoo ettei toimi! mitä jos ois naamaripäässä tai pukeutunu toisen sukupuolen vaatteisiin?

  2. niinpä! Jos joku rikas tulee sisälle pummin vaatteissa, niin sitä luullaan pummiksi….

  3. Niinhän se on…. Mutta kuinka moni kehtaa mennä kauppaan naamari päässä tai kummissa vaatteissa?

  4. Pakko tulla tänne ja olla taas vastarannankiiski. Vastakkaisen sukupuolen vaatteisiin pukeutuminen ei kauheasti naamavärkin ulkonäköä katselevaa ohjelma paina. Ja minä en muista nähneeni kovinkaan paljoa ihmisiä kuljeskelemass S-marketissa naamarilla varustautuneena…

  5. Tulevaisuuden suunnitelmat tuolle systeemille on kyllä hankala tehdä juuri noitten tulojen ja yhteiskuntaluokan arvioinnille lähinnä, varmaankin koulujen päättäjäisten jälkeen arvioit näyttävät että kaupassa käy pääasiassa hyvätuloisia pukupykälässä, mutta eihän noita voi saada melkeinpä koskaan 100% tarkoiksi. Arvioitahan nuokin vaan antavat käyvistä asiakkaista, joka on sinäänsä varmaan ihan mielenkiintosta tietoa joillekkin.