ear_sensor.jpg

Lontoon Imperial Collegessa on kehitelty korvan taakse asetettavaa sensoria, joka tarkkailee ja tallentaa käyttäjän biometristä dataa, kuten ryhtiä, astuntaa, askelpituutta, askeltiheyttä sekä kiihtyvyyttä. Kerätty tieto siirrettän langattomasti tietokoneelle ja sitä voidaan seurata reaaliajassa. Tämä on erityisen käytännöllistä toipilaille sekä urheilijoille, ja heillä laitetta onkin testattu.

Nyt toimintasäde on ainoastaan 10 metriä, ja seuraavaksi suunnitteilla onkin parantaa kantamaa sekä liittää mm. pulssinmittaus laitteen toimintoihin. Tutkijoiden mukaan laite saataisiin massatuotantoon 12-18 kuukaudessa.

Lähde: www.technologyreview.com

Edellinen artikkeliPläräilyanimaatioita ihmisellä
Seuraava artikkeliMatchbox -katalogi vuodelta 1969

1 KOMMENTTI

  1. Entäs jos kävelen tömistelemällä ja lyhyillä askelilla? Ei, siinä on joku muu juju kyllä.. Askelten määrä sensijaan lasketaan tärähtelyistä.

  2. Veikkaisin, että askeleiden pituus määritellään jotenkin laskemalla värähtelyjenvälistä aikaa, lisättynä etukäteen mitattuun jalkojen pituustietoon ja mittaamalla värähtelyjen voimakkuutta. Varmaa oletus on, että juoksutyyli on normaali, eikä mikään tahallaan hämäävä.