Gibsonilta itsevirittyviä kitaramalleja

Instrumenttien virittelyyn kyllästyneet kitarasankarit ovat pian saamassa apua ongelmaansa. Kitaravalmistaja Gibsonin on tuomassa markkinoille yhtiön kehittämään Powertune teknologiaan perustuvan kitaramalliston, johon kuuluvat kitarat kirjaimellisesti virittävät itsensä. Kitara virittyy pienten sähkömoottorien avulla järjestelmään liittyvää säätönuppia nykäisemällä vireeseen muutamassa sekunnissa. Gibson Powertune kitarat tulevat sisältämään myös mahdollisuuden tallentaa kitaraan eri virityksiä, joita saadaan säätönupista vääntämällä palautettua.

gibson-master_control_knob.jpg

Gibson kitaroiden perusmalleihin nähden Powertune instrumentille tulee lisähintaa 899,- Taalaa.

Lähde: www.engadget.com

Edellinen artikkeliRenaultilta Nokia-brändätty Twingo
Seuraava artikkeliSputnik täyttää tänään 50-vuotta

1 KOMMENTTI

 1. Tuohan on tarpeeton, kun voi käydä hakemassa liidelistä viitosella automaattisen kitaranvirittäjän 😀 Varmaan tarkkuus molemmissa samaa luokkaa.

 2. heikkinen tuskin se lidlin vehje vääntää nuppeja puolestasi? tai siis meinaan että se 5e laite on viritysmittari joka näyttää vireen ja ite joudut virittää

 3. Toi olis kyl aivan prkleen tarpeellinen, ittellä o floikka joka pitää virettä kumminkin kohtuu hyvin, mutta johkin D# tiputtaminen… floikalla joutuu säätään taas kaikki jouset ja pelaan 4:n eri avaimen kanssa.

 4. Mikä se semmonen kitaristi on joka ei kitaraansa viitsi tai osaa pistää vireeseen!

 5. Tottahan se on keikalla kätevä jos voi vaan napsauttaa nappia ja kitara on vireessä. Nopeampaa ja helpompaa.

 6. SP enpä tiedä.. Näin vain mainoksen jossa oli sanamuotona ’sähköinen kitaran virittäjä’ Laitteen toiminnasta tai toimimattomuudesta ei ole aavistustakaan, kunhan naureskelen sille huvikseen..

 7. ”elmo sanoi,

  Lokakuu 4th, 2007 18.56

  Mikä se semmonen kitaristi on joka ei kitaraansa viitsi tai osaa pistää vireeseen!”

  Aivan! Pitäs oma instrumentti ite osaa sen verran hyvin että osaa virittää 🙂 Ite väännän bassoa, ja en kyl tarvis mitää automatio viritintä siihen!

 8. Ei tänään sitten sputnikista ole mitään juttua onhan tässä kyllä vielä aikaakin, mutta mutta…

 9. Eihän tässä ole kysymys osaamisesta.. Jos keikalla pitää virittää parikyt kertaa kitara, nii ois toi ihan kiva!

 10. jep tosiaan keikalle aika näppärä peli! :O monasti kun näkyy muusikot virittävän vehkeitään suunnilleen joka kappaleen jälkeen, varsinkin ulkona soitettaessa. ja tuo hinta ei varmasti ole mikään kynnyskysymys, kun Gibsonit muutenkin maksavat reippaasti yli tuhannen euron. Jolla on varaa sijoittaa Gibsoniin ja on itsevirittyvän mallin tarve, niin aina löytyy se 800e ylimääräistä 😀

 11. Eihän tuo maksa kuin n. 635 euroa (899 taalaa) joten halvalla pääsee 🙂

 12. > Mikä se semmonen kitaristi on joka ei kitaraansa viitsi
  > tai osaa pistää vireeseen!

  Kyllähän kitaristin kannatataisi OSATA virittää kitaransa. Eriasia sitten jos keikalla tarvitsee erilaisia vireitä tai ei muuten vaan viitsi viritellä.

 13. Selevä: Tästä on riidelty täällä ennenkin, mutta 899taalaa = 1296.15euroa.. Jos kyseessä olisi dollarit, niin sitten 899usd = 636.98euroa.

 14. Taala on yhtä kuin dollari. Kutsumanimi sille. Joku ei nyt sitä oikein ymmärrä, ja taitaa sekoittaa sen britannian puntien kanssa.

 15. Taala on yhtä kuin punta, dollari taas on vain dollari. Näin on asian laita, ja muuta on turha väittää 😀

 16. Ja ,- (pilkku viiva) on vanha markan kanssa käytetty yhdistelmä, jota ei käytetä taalojen, puntien tai eurojenkaan kanssa.

 17. Arpikudos:

  Kysehän ei ole nyt osaamisesta vaan jaksamisesta. Kyl mieluummin väännän vivusta, kun viritän joka vitun kielen erikseen. Ei mikään turha keksintö, mutta en koskaan maksaisi tuommoista lisähintaa tuosta( Ellen sitten joskus omista niin paljon rahaa, ettei 900 dollarii tunnu missään).

  Heikkinen:

  Taala on dollari ja punta on punta. Ja tämä on fakta.

 18. Hey! Semmonen homma kun valitatte että ”ei tolla voi mitää floydikitaroita viritellä” nii eihän noissa Gibsoneissa hirveen useesti kampea olekkaan! Ja semmoisia floyd-kitaroita tuskin tuleekaan missä on tuollainen systeemi!

 19. Heikkinen nyt turpa kiinni ja mars koulunpenkille jos et edes dollarin ja punnan eroa tiedä. Hyvä nyrkkisääntö kaikille: Opetelkaa virittämään soittimenne – itse.

 20. Parahin munapää: Mene ittees. Kasvattaako kovastikin virtuaalikikkeliä tulla tänne uhoamaan? Pitääkö viesteihin ruveta laittamaan erikseen varoitusteksti ’tämä on huumoria, elä ota sitä vakavasti’, kun eräät eivät millään älyä? Lähes kolme kuukautta vanha juttu muutenkin.

 21. Heikkinen hei 😀 myönnä nyt vaan että et tiennyt että taala on dollari

 22. yhet tappelee tääl hiaman tärkeist asioist taas, menkää kaikki itteenne

 23. TAALA ON YHTÄKUIN DOLLARI. Punta on englannin rahayksikkö. One pound esim. Se ei taalaksi taivu vaikka miten yritätte lapsukaiset.

  Ja kyllähän se on niin että nyky uus avuttomat lapset jotka ei osaa perunaa kuoria ilman äidin apua tarvitsevat koneen kitarankin viritykseen.