Coca Colalta jääpaloja sisälleen synnyttäviä limupulloja

On makuasia, haluaako nauttia virvoitusjuomansa jäiden kanssa, vai ilman. Toiset ovat sitä mieltä, että jääpalat ainoastaan vesittävät maukkaan juoman. Toisaalta kesähelteellä juoma ilman jäitä lämpenee auringossa nopeasta. Coca Cola company kertoo nyt keksineensä ratkaisun kyseiseen dilemmaan. Ratkaisuna on limsapullo, joka avattessaan synnytää sisälleen jääpaloja itse limonadista. Jäpalat siis pitävät juoman viileänä, laimentamatta kuitenkaan tämän makua.

Jääpalapullo tullaan lanseeraamaan Britanniassa pian, yhdessä uuden Sprite Super Chilled juoman kanssa. Homma toimii käytännössä siten, että jääpalajuomat myydään limsa-automaatissa, jossa pullon sisältö pidetään hyvin lähellä jäätymispistettä. Kun juoman ostanut janoinen sitten kierittää pullon korkin auki, niin osa pullon sisällä olevasta juomasta muuttuu jääksi. Tarkempaa kuvausta siitä, mihin jäätyminen perustuu, ei vielä ole annettu, joten onkin mielenkiintoista kuulla, kuinka homma käytännössä pelittää.

Lähde: www.bloggingstocks.com

Edellinen artikkeliSTrIDER – kolmijalkainen ”hämähäkkirobotti”
Seuraava artikkeliWill Pearsonin panoraamakuvia Lontoosta

1 KOMMENTTI

 1. Arvauksena tuo perustuu pullon sisällön pieneen ylipaineeseen. Ylipaine pitää sisällön nestemäisenä hieman ilmakehäpaineen jäätymispistettä alhaisemmassa lämpötilassa, avattaessa ylipaine purkautuu ja sisältö vetää jäähän, ainakin osittain.

 2. Veikkaisin kanssa tuota painemuutoksen aiheuttamaa nesteen jäätymistä.
  Kokemuksena talvella mökille jääneet juomapullot, jotka pitää ensin lämmittää reilusti plussan puolelle ennen avaamista…muuten edessä on piinaavaa odottamista 😉

 3. Kyllähän tuon pystyy kotonakin tekemään. Itsellä on monesti käynyt niin, että kun on jäähdyttänyt limonaatia pakastimessa, pullo on ollut siellä hieman liian kauan. Ennen pullon avaamista limonaati on nestemäistä, mutta kun pullon avaa ja ylimääräinen hiilidioksidi pääsee pois, limsa menee jäähileeksi joko osittain tai kokonaan. Eli lähinnähän tuo on kyseisen efektin hallitsemista. Eli pullo jäähdytetään johonkin noin -1 asteeseen, mutta sisältö ei jäädy hiilidioksidin aiheuttaman paineen vuoksi, vaan pysyy nestemäisenä, ja kun pullon avaa, paine poistuu ja juoma on edelleen -1 asteista, jolloin se jäätyy.

 4. entä jos se jäätyykin niin ettäpinta on jäässä ja ei millään saa enää kokista ulos ennen kuin se jää vähä sulaa? Mikä painajainen!

 5. paineenhan pitää purkautua jostain, jolloin ei se pinta ainakaan jäädy. muutamaan otteeseen kanssa jäänyt limupullo pakkaseen.

 6. Noita kun tulee automaatteihin, niin porukka on ihan ihmeisssään ”WOW magic!?”. ”Amazing”.

  Luultavasti nuo tulevat automaatteihin, koska niissä on helpompi pitää sama -1 tjsp. lämpötila, kuin hypermarketin kylmäaltaassa.

 7. Itse juon kokikseni lähes aina noin (siis kotona juodessani). Siis niin, että annan pullon olla pakkasessa niin kauan, että sisältö on juuri jäätymispisteen alapuolella, jolloin juoma jäätyy kevyesti pulloa avatessa.

  Jäätyminen tekee muuten hyvää Coca-colan maulle. Olisi aivan mahtavaa, jos noita automaatteja tulisi Suomeenkin, niin saisi myös ”tien päällä” nauttia tollaisesta kokiksesta.

 8. Kyllä Cola juoman kylmää pitää olla. Ennemmin sitä hikisenä juo vaikka lämmintä vettä kuin lämmintä cola juomaa. Mutta toivottavasti joku kehittää juomapakkauksen joka oltuaan 10h suorassa paahtavassa auringonpaisteessa niin silti korkatessa se tarjoilee sisällön kylmän viileenä.

 9. Samaa mieltä, Hyvä keksintö ja toivottavasti toimii eikä pullon hinta muutu. -_-

 10. Kannattanee kokeilla termospulloa. Niissä ainakin on lämmöneristyskyky parhaimmillaan. 😀