_44102154_reading416.gif

Southamptonin yliopistossa Briteissä tutkittiin pitkälle kehittyneellä seurantalaitteistolla silmien liikkeitä lukiessa. Sen sijaan, että silmät keskittyisivät molemmat samaan kirjaimeen kerrallaan, selvisi, että silmät liikkuvat junnaavasti sanan eri kirjaimissa. Silmät katsoivat samaa kirjainta 53% ajasta, 39% eri kirjaimia ja 8% eri kirjaimia ristiin.

Jatkotutkimuksissa selvisi, että näemme kuitenkin vain yhden selkeän kuvan, sillä aivot liittävät yhteen silmien eri kuvat mielessämme. Molempien silmien kuva kuitenkin hyödynnetään, sen sijaan että aivot jättäisivät tietoa käyttämättä.

news.bbc.co.uk

Edellinen artikkeliWTC-iskun ennakointia
Seuraava artikkeliHollywood horror -tatuointeja

1 KOMMENTTI

  1. Eli siis, aivot eivät lue sanaa kirjain kirjaimelta vaan sanan kokonaisena.

  2. Tässäpä uutta ja mielenkiintoista tutkimustulosta lukihäiriöiden tutkimiseen.

  3. Aika hyvä tuo teksti-esimerkki. Jokunen sana ei heti auennut. Joku voisi kokeilla tehdä samanlaisen suomenkielellä!

  4. oon joskus lukenu saman laisen suomen kielisen jutun ja sitä lukee hyvin kuhan ei yritä lukee tarttaan tai kirjain kerrallan XD

  5. oeln juskoss lkueunt smaanialesn sumonekileiesn jtuun ja stiä lekeu hviyn kauhn ei ytriä lkeua trakakan tai kriajin keaarrlln XD

  6. Heurekassa on se ihme näkö juttu, katotaan jotain kuvia ja kamera kuvaa silmiä jotenkin, yhessä vanhassa kuvassa oli nainen tissit paljaana sielä kaukana niin sitten kun katto ne kuvat läpi kone piirsi missä silmät on menny kauhee suttu siinä tissien kohalla 😀

  7. Lukihäiriöisenä tiedän, että juuri tämä on hyvin häiristsevää, kun kirjoittaa jotain ja kirjaimet hyppelevät hassuihin paikkoihin, eikä sitä itse millään pysty huomaamaan. Tai sitten nopeasti kun lukee, niin jokin sana saattaa muuttua joksikin muuksi.