Klassikkoauto De lorean tekee paluun!

Vaikka ei autoja yleisesti sen paremmin tuntisikaan, niin monelle on varmasti kuitenkin jäänyt mieleen Paluu tulevaisuuteen -elokuvissa suurta osaa näytelleen aikakoneen runkona toiminut hopeanvärinen urheiluauto? Elokuvassa esiintynyt aikakone oli rakennettu klassikkoarvon saavuttaneen De Lorean DMC-12 automallin päälle, jota valmistettiin aikoinaan 80-luvun alussa ainoastaan 8500 kappaletta. Auton erikoisuuksiin kuului, että tämän kori on kauttaaltaan käsittelemätöntä ruostumatonta terästä. Myöskin auton lokinsiipimalliset ovet olivat varsin huomiota herättävät.

Valitettavasti autoprojektin ympärille rakennettu De Lorean Motor Company saavutti loppunsa ajautumalla konkurssiin vuonna 1982.

De Lorean Motor Companyn nimi on kuitenkin elänyt vuosien saatossa auton varaosien toimittajan käytössä. Varakkaiden autofanaatikkojen iloksi yritys on nyt kuitenkin ilmoittanut aloittavansa myös kokonaisten De Lorean urheiluautojen valmistuksen uudelleen. Autoa on uusittu ainoastaan moottorin, sekä sisustuksen osalta, mutta muuten auton design on säilynyt koskemattomana lokinsiipiä ja teräskoria myöten.

Uudenkarhean De Lorean urheiluautosi saat tilattua suoraan yrityksen kotisivuilta osoitteesta www.delorean.com. Hintaa klassikkoauton perusversiolla on $57 500 ja ensimmäisten toimitusten kerrotaan lähtevän tehtaalta alkuvuonna 2008.

Edellinen artikkeliMuskeliautoja, joita ei koskaan ollut
Seuraava artikkeliLaserkivääri kahdeksan kilometrin kantamalla

1 KOMMENTTI

 1. […] Tippuiko sinullakin leuka lattiaan ja kuola valui vuolaana virtana kun pienenä poikana katsoit Paluu Tulevaisuuteen elokuvaa? Tai tarkemmin: kun katselit elokuvassa aikakoneeksi muunnettua autoa. Älä huoli, sillä DeLorean tekee paluun. (via) […]

 2. Tuosta maalaamattomasta teräskoristahan johtui, ettei autoa kannattanut ihmeemmin alkaa hitsailemaan, jos jotain tuli, vaan osia vaihdettiin sangen suruttomasti – 80-luvun kerskakulutus kun oli mitä oli 🙂

  DeLorean ei halunnut, että auton ostajat jäisivät ilman varaosia, joten niitä tehtiin *poskettoman paljon*. Joku aikanaan on maininnut, että autolle voisi tulla sangen paljon hintaa jos alkaisi varaosista kokoamaan, mutta olisikohan tässä pääsyt nyt käymään juurikin niin – päätellen aika suolaisesta hinnasta… (ok, onhan rahan arvo 80-luvulta toki muuttunut siten, että summa olisi about samoissa arvoissa jo pelkkien indeksimuutosten jälkeen, mutta silti:)

 3. Jimillä tulleessa dokumentissa mainittiin että autoja on otettu uustuotantoon rajoitetusti.. Ne olivat kyllä jostain varaosa varastoista kerätyistä osista käytettyyn runkoon koottuja malleja ihan alkuperäismotilla. Oivallinen ekoauto muuten, rosteri painaa jonkin verran, ja tuo autokin sen myötä saman verran kuin keskikokoinen SUV..

 4. heikkinen: Ihan mielenkiinnosta. Mikä SUV painaa luokkaa alle 1300kg?
  Mitä pikaisesti etsin tietoa Deloreanin painosta, niin kaikki kertovat, että Delorean painaisi 1232kg, joka on vähemmän kuin 2007 vuosimallin Corollan paino (Omamassa: 1330 kg, HS 17.2.2007).

 5. UTU, Tuo maalamaton teräskori oli (on) ruostumatonta terästä ja sen hitsaaminen on vaikeampaa kuin tavallisen teräksen. Ja rosterin hitsaus vaatii erikoislaitteet. Autotallin nurkassa olevalla MIG/MAG Kempillä ihan turha yrittääkkään.

 6. Nettiautossa oli tuollainen myynnissä jokin aika sitten alle 30.000 eurolla.

 7. Saas nähdä mikä hinta on suomeen ostettaessa, kun on tuo autovero joka tuplaa hinnan.

 8. Kyllä eräitä rosteri laatuja voi hitsata normaalisti, nikkelipitoisuus vaikuttaa siihen.. kovaa ja murtuma-altista se on aina.

  Delorean:in käsittelemätön pinta on varmasti vaikea pitää hyvän näköisenä..
  Lakkaus voisi olla paikallaan 🙂