Asiakaspalvelun vuoronumerojärjestelmä…jos uskallat vielä valittaa

Paikallisessa hypermarketissa asioidessa tulee usein mieleen, että Suomessa ei perinteisesti ole kovin vahvaa asiakaspalvelukulttuuria. Jos vaikkapa kerran haluat palauttaa vanhentuneella päivämäärällä hyllystä ostamasi jugurttipurkin – ihan vaan periaatteesta, niin vastaanotto saattaa olla vaivaannuttavan vihamielinen, ennemmin kuin anteeksipyytävän pahoitteleva. Enkä edes aio aloittaa kotimaisesta ravintolahenkilökunnasta mielipiteitteni kertomista. Oletteko muuten ikinä ihmetelleet, miksi meillä Suomessa ravintoloitten portieerejä kutsutaan yleisesti ulosheittäjiksi, kun vastaava nimike useissa muissa maissa on sisäänheittäjä?

Onneksi kuitenkin asiakaspalveluhenkilöstölle on keksitty tapoja viestiä palveluhenkisyydestä asiakkaille ilman suoraa kontaktia. Kenties urpot tajuavat jugurttipurkkeinensa kääntyä jo ovelta takaisin, kun tähän on ripustettu vihjeeksi ajastettu palaan kohta kyltti, tai viimeistään sitten palvelutiskiltä, kun asiakaspalvelun vuoronumerolapun virkaa ajaa käsikranaatin sokka.

Kuva: www.neatorama.com

Edellinen artikkeliLaserkivääri kahdeksan kilometrin kantamalla
Seuraava artikkeliMittanauhavyöllä vatsa sisään

1 KOMMENTTI

 1. Aika vanha… Jossain mustavalkojulisteessa olen nähnyt samanmoisen ja olisiko ollut vielä jonkun levyn kannessakin sama idea.

 2. Wanha on mutta idea on oikeasti hauska. 😀
  Varmasti täällä sivulla on joku kävijä jolla ei ole ollut vielä tietoakaan tästä 🙂

 3. Taitaa suomalaisia vaivata sellainen itsekkyys, ja minä olen oikeassa -asenne. Myös asiakaspalvelijoita…

 4. Pitäisi muistaa että asiakashan on aina oikeassa =) Niin sen ainakin pitäisi olla…

 5. Eihän sisäänheittäjä ole sama asia kuin portsari. Sisäänheittäjä on se jamppa kadulla joka koittaa houkutella ohikulkijoita ravintolaan. Portsari on sitten tarvittaessa erikseen hoitamassa narikan ja poistamassa tarpeettomat hampuusit ravintolasta.

 6. No käännetäänpäs homma näin päin: monessako kotimaisessa ravintolassa on sisäänheittäjiä?

  Kertokaa myös, oletteko ikinä bonganneet missään muualla kuin Suomessa ravintolan, jossa on ilmainen sisäänpääsy, mutta kolmen euron vaateraha, joka täytyy maksaa, vaikka saapuisi kuppilaan t-paidassa (siis ilman narikkaan laitettavaa)

  Joo, tietysti on nipottamista, mutta ärsyttävä käytäntö silti. Kertokaa myös, saako narikkarahasta halutessaan kuitin, vai onko koko hommassa kyse veronkierrosta ja harmaasta taloudesta?