12344.jpg

Tutkijat Fraunhofer Instituutissa Saksassa ovat onnistuneesti esitelleet kuinka ruumiinlämmöllä voidaan käytännössä tuottaa sähkö virtapiiriin. Pieni lämpöero ihmisen ja ympäristön välillä saadaan muunnettua termoelektrisilla generaattoreilla (thermoelectric generator) sähköksi. Tietoa siirtävä virtapiiri toimii 200 millivoltin jännitteellä ja tämä riittää informaation lähettämiseen tietokoneelle. Projektin vetäjä Peter Spies arvioi, että tulevaisuudessa sähköä tullaan tuottamaan jopa 0,5 lämpöasteen erolla.

Joskus kaukana tulevaisuudessa saattaa siis olla, että kello ja kännykkä saavat virtansa ihmisen ruumiinlämmöstä. Tuleeko teille mikään elokuva tästä mieleen? Matrix?

Lähde: www.fraunhofer.de

Edellinen artikkeliStashkit on kokoontaitettava pyöräilykypärä
Seuraava artikkeliGlucoPhone mittaa veren sokeripitoisuuden

1 KOMMENTTI

  1. Hmm, kämmenen lämpötila näyttäs olevan vain 29.7°C. Eikös tuohon kannattaisi liittää kaksi metallilätkää, jotka sujautettais kainaloihin.

  2. Tulee ratkaisemaan valtion ja kuntien säästöongelmat, kun jokaiseen toimistotuoliin laitetaan lämmön talteenotto 🙂

  3. Hyvä ajatus nipalta, mutta säästäminen ei kyllä lopu ihan helpolla. Hullua tämä nykyinen toimintojen ’tehostaminen’. Määrärahoja kouluilta leikataan samalla kun kustannukset nousevat. Ristiinassa koulujen materiaalihankintoihin varatut rahat loppuvat poikkeuksetta jo paljon ennen joulua, ja loppuvuoden kuvataide- ja teknisen työn tunneilla pyöritellään peukaloita. Tilanne ei ole yhtään ruusuisempi muillakaan kunnan ylläpitämillä aloilla eikä varmaan muissakaan kunnissa..

    Aavistuksen aiheen vierestä menee, mutta tulipahan nyt vuodatettua kun löytyi sopivan hatara aasinsilta aiheeseen..

  4. Nonii tässä se taas on, kohta huomataan että kellutaan mönjäkuplassa eläen unimaailmassa ja tuottaen sähkö roboteille 😀

  5. cola: Paitsi että sylimikro vaatii aika paljon enemmän tehoa kuin mitä tuo tuottaa.

  6. autoihin noita =) moottori lämmittää ja toi tekee lämmöstä virtaa =)