corsair-flash-padlock.jpg

Täällä on esitelty ainakin sormenjälkiä sekä iiriksiä tietosuojaksi lukevia laitteita. Corsair on lähtenyt liikkeelle hieman yksinkertaisemmalla idealla. Joka kerta kun muistitikun kytkee koneeseen, täytyy näppäillä PIN-koodi. Nerokas ominaisuus suojauksen kannalta on se, että suojaus ei perustu ohjelmistoon vaan fyysisesti tikkuun, joten hakkerit eivät tätä suojausta pääse murtamaan. Hintaa laitteella on $29.99 ja $39.99, yhden ja kahden gigatavun malleille.

Lähde: www.thomas-pr.com

Edellinen artikkeliTähtien sota -Viimeinen ehtoollinen
Seuraava artikkeliKämmenenmuotoinen ovenkahva

1 KOMMENTTI

 1. Kätevä on. Paljo kätevämpi ku ne iiris- ja sormenjälkitunnistimet 😀

 2. Hyvin yksinkertainen ja varmasti toimiva idea. Eikä ole hinnalakaan pilattu.

 3. Laitteistotason suojaus: Normaalin Flash muistin ja muistinohjainpiirin lisäksi tikussa on prosessori ja 6-napin näppäimistö. Prossa kytkee muistin päälle tai pois.Jos muisti ei ole päällä, tietokone ei tunnista laitetta lainkaan ja tietoihin ei siten pääse käsiksi. Muistin saa päälle vain näppäilemällä 1-10 merkin pituisen koodin.
  Tikku lukkiutuu itsestään kun sen irroittaa

  Tikun prossa saa ilmeisesti virtansa 3V paristosta.

  http://www.corsair.com/products/padlock.aspx
  http://www.corsair.com/_productmanuals/flash_padlock_manual_8-2007.pdf
  http://www.corsair.com/_appnotes/AN701_Padlock_USB_Flash_Drive_08062007.pdf

 4. Toukka kyllö niitten tikkujen hinnat on laskenut aika mukavasti. Itse tilasin juurikin eilen 2Gb:n tikun, jolla oli hintaa vähän päälle 20 euroa. Halvemmallakin olisin saanut, mutta Jimm’s PC-Storessa oli halvemmat mallit loppu.

 5. Toivottavasti suojausta ei ole toteutettu noin kevyesti, kuin mitä corsairin sivuilla annetaan ymmärtää. Jos oikea PIN-koodi ainoastaan kytkee yhteyden USB-väylän ja muistipiirien välillä, on tuon murtaminen suhteellisen helppoa.