Toshibalta maailman kevein kannettava tietokone

Elektroniikkavalmistaja Toshiba on julkistanut uuden, 12.1 tuumaisella näytöllä varustetun läppärinsä, joka on tällä hetkellä maailman kevein kannettava tietokone. Tuotenimellä R500-S5003 kulkevassa, ainoastaan 780 gramman painoisessa kannettavassa on erikoista myös se, että tämä ei pidä sisällään mitään liikkuvia osia. Läppäristä on kokonaan riisuttu optinen asema pois ja vaihdettu tilalle flash-muistiin perustuva 64 gigatavun solid-state levy.

Kevyesti matkaavan unelmaläppäri ei arvatenkaan myös ole halpa. Hintaa tällä Intel Core2 duo prosessorilla ja 1024 megan muistilla varustetulla ultrakevyellä koneella on Yhdysvalloissa 2699,- Dollaria.

Lähde: www.toshibadirect.com

Edellinen artikkeliThriller Filippiiniläisessä vankilassa
Seuraava artikkeliPuusta tehty Japanilainen ”superauto”

1 KOMMENTTI

 1. Ei liikkuvia osia vai. Millähän konstilla prossun tuuletus on sitten hoidettu?

 2. Kyllä tossa vielä optinen dvd-asema on… normaali kovalevy on vain korvattu flash-kovolla.

 3. Tietokoneissahan on aina ollut tärkein ominaisuus sen paino. Oma Acerini kulkee ihan hyvin mukana, vaikka painoa on enemmän. Tuollaiseen ultrakevyeen läppäriin ei sitten voikaan ladata muita kuin ohjelmien lite-versioita…

 4. Ei kyllä DVD-asema on speksien mukaan vain erillinen lisävaruste. SD-korttipaikka sen sijaan löytyy vakiona niille, jotka haluavat käyttää muuta ulkoista mediaa kuin USB-tikkua.

 5. Jos on oikeasti kyse siitä, että ei ole liikkuvia osia, niin prossan tuuletuksen voi hoitaa passiivisestikin. Heatpipe-jäähdytys esimerkiksi usein käytettynä näytönohjaimissa toiminee hyvin. Tuon hintaluokan koneessa voi olla vaikkapa vesijäähdytys. 😀

 6. Tuuletus on varmaan yksi pienimmistä ongelmista suunniteltaessa järjestelmää ilman liikkuvia osia. Lämpölevyt, -putket sekä jäähdytys siilet hoitavat homman riittävästi tämän teholuokan prosessorilla. Koneeseen on siis tietenkin ensisijaisesti valittu mahdollisimman viileänä käyvä prosessori.

 7. ”Läppäristä on kokonaan riisuttu optinen asema pois ja vaihdettu tilalle flash-muistiin perustuva 64 gigatavun solid-state levy.”

  viilausta, mutta tuon perusteella ymmärsin että cd/dvd asema on korvattu flash-kovolla 😛

 8. Miksi merkkien ”:” ja ”P” yhdistäminen saa aikaan hymiön ”:P” … :/

 9. ”Lämpölevyt, -putket sekä jäähdytys siilet hoitavat homman riittävästi tämän teholuokan prosessorilla.”

  Näinhän se. Oikeassa olet.

 10. Niinhän se maksaa vielä, mutta kyllä ne hinnat siitä putoavat, kunhan muutkin valmistajat alkavat puskea vastaavia malleja markkinoille. Ensin tietysti flash kovojen hinnat tulee laskea… Ja senhän ne tekevät.