Hilavitkutin.com sivustosta on juttua tämän päivän Hesarissa. Juttu löytyy Helsingin Sanomien taloussivuilta ja käsittelee yleisesti blogeja, lähinnä kaupallisesta näkökulmasta. Lisäksi jutusta selviää mm. että minulla on todennäköisesti outo maku.

Käykäähän lukaisemassa, mikäli satutte saamaan kappaleen käsiinne. Lyhennelmä jutusta löytyy Hesarin sivuilta täältä. Blogien kaupallisuuteen liittyviä mietteitä löytyy myöskin jutussa esiintyvän Mari Koistisen blogista. Jyrkempiä mielipiteitä kaupallisuuteen liittyen kirjoittelee puolestaan Anna Mikkola omassa blogissaan.

Aiheesta sopii luonnollisesti keskustella myös täällä!

Edellinen artikkeliKäänteinen ovisilmäluuppi
Seuraava artikkeliBasiliskia imitoiva robotti kykenee juoksemaan vetten päällä

1 KOMMENTTI

 1. Nyt sä oot julkkis!
  Enpä tiennytkään että blogaamalla voi tienata niin paljon 🙁

 2. Eihän sun kohta tarvi tehdä töitä ensinkään jos tulee tuhansia kuussa jo tästä harrastuksesta..

 3. Onneksi olkoon! Kyllä näin hyvän saitin pitäminen varmaan työstä käy. Löysin tän paikan vasta noin 2kk sitten, mutta siitä asti olen kyllä pitänyt huolen ettei yksikään juttu pääse ohi. Kilpailee samassa sarjassa engadgetin ja ohgizmon kanssa ja bonuksena vielä kotimainen!

 4. Onkos se nyt mukavaa kirjoitella tänne viestejä meikäläisen nimeä käyttäen? Noh – poistin viestit, mutta omilla nimimerkeillä sitten jatkossa!

 5. Musta on loistavaa, että joku jaksaa tämmöstäkin blogia ylläpitää :):) Ykskään juttu ei multa jää välistä ja yleensä ovat vielä aika mielenkiintoisiakin.

  Tuli muuten aika yllärinä noi summat mitä tämmöselläki voi tienata/kk

 6. Olen ehkä kerran klikannut jotain mainosta näiltä sivuilta. Yleensä nettimainokset ovat todella huonoja.

 7. Ensimmäinen ajatus oli että onko täällä muka mainoksiakin, kunnes muistin että eiväthän ne näy itselläni ollenkaan. Sama koskee lähes kaikkia sivuja ja mainoksia mitä intesnetistä löytyy.
  Muutenkin mainostuksen idea alkaa olla vanha, kuluttaja kyllä löytää haluamansa tuotteen ilman mainostusta.

 8. Moi! Sopisiko jos ette käyttäisi Jyrki-nimimerkkiä, sillä olen sitä käyttänyt kommentointiin jo pidemmän aikaa. Kiitos.

 9. Ainakin blogimerkintäni sai keskustelua aikaan siitä että olenko markkinatalouden vastustaja kun en halua katsella kaikenlaisia mainoksia 🙂

  Noh, provokaatio se blogimerkintä oli alunperinkin.

  Hilavitkuttimelle kiitokset monien illanistujaisten tunnelman kohottamisesta.

 10. Niin, jokainen voi tietysti itse harkita haluaako mainoksia katsella. Toivottavasti muistatte kuitenkin, että verkkosivujen ylläpitäminen vaatii myös työtä. Voin ihan suoraan sanoa, että mikäli Hilavitkuttimen mainostulot olisivat nolla, en myöskään varmasti käyttäisi yhtä paljon aikaa sivujen kehittämiseen ja sisällön tuottamiseen.

  Ainakin suurin osa verkossa toimivista palveluista, joita itse käytän ovat käyttäjille ilmaisia, mutta myöskin mainoksilla varustettuja. Mainoskuluilla katetaan verkkopalvelun kulut ja maksetaan tänne työtä tekevien palkat. Mikäli mainoksia ei katsota, ei sivustoilla myöskään ole tuloja. Ilman tulosta palvelun laatu tulee väistämättä laskemaan tai tämä loppuu kokonaan.

  Mainostulot ovat erityisen tärkeitä pienille, vasta aloittaneille sivuille, joilla ei ole tappiollisen toiminnan useaksi vuodeksi takaavaa rahoitusta taustalla.

  Mikäli siis blokkaatte mainokset pois sivuilta, on turha seuraavan kerran ihmetellä, kun suosimanne verkkopalvelu lopettaa toimintansa. Tämä johtuu toden näköisesti palvelun kannattomuudesta, eli siitä, että sivuille asetetut mainokset eivät tuota.

  Mutta kuten sanottu, jokainen tietysti päättää itse, katsooko sivuilla esiintyvät mainokset, vai ei.

 11. Eihän yksittäisiä kuluttajia voidaa velvoittaa / pitää syyllisinä jonkin mainoksilla pyörivän palvelun kannattavuudesta tai kannattamattomuudesta.

  Ihmiset alkavat olla kyllästyneitä jatkuvaan mainostulvaan. Mainonnan on siis kehityttävä siten, että se taas kiinnostaisi. Minusta luonnollinen suunta (ja siis kannattamani) olisi sellainen, jossa kuluttajalla olisi suurempi vapaus valita missä, milloin ja minkäaiheisia mainoksia katselee. Tällä lienisi myös laatua kohottavia vaikutuksia mainosmaailmassa.

  Mutta edelleen, pohdinta on yleisluontoista. Kysymys on vähän vaikea, kun jostain syystä se mainostajan pyhä oikeus tunkea sanomansa kuluttajan kurkusta alas vaikka väkisin on asia, jonka kyseenalaistaminen johtaa jostain syystä tunnereaktioihin. Hilavitkutin siis tienatkoon mainoksilla minkä tienaa, ei asiassa ole mitenkään yhden sivuston toiminnasta kyse.

 12. En nyt puhunutkaan kenestäkään yksilöstä, vaan asiasta yleisesti. Yksilöistä kuitenkin syntyy massoja, jolla puolestaan on ratkaiseva vaikutus.

  Ainakin itselläni on kuitenkin oikeus julkaista täällä sisältöä ja mainoksia ihan niin kuin tykkään, oman arviointikykyni mukaan. En koe, että minä itse tai mainostajani loukkaavat tällä kenenkään perusoikeuksia. Sitä vastoin jos tätä vapauttani rajoitettaisiin, kokisin tämän kyllä varsin huolestuttavana.

  Suuret yritykset käyttävät mainontaan vuosittain huimia summia rahaa. Myös markkinatutkimuksilla selvitetään jatkuvasti eri tyyppisten kampanjoiden tehokkuutta. Olen aivan varma, että mikäli toteutuskelpoisia ideoita uusista, valinnan vapautta korostavista mainostusmalleista löytyy, on mainosmaailma erittäin vastaanottavainen asian suhteen! Varsinkin jos uuden tyyppisillä mainoskampanjoilla onnistutaan tavoittamaan tavallisesti erityisen mainoskriittisiä kohderyhmiä.

  Olen myös avoimesti sitä mieltä, että markkinataloudella, varsinkin vapaalla sellaisella on runsaasti vakavia, negatiivisia vaikutuksia yhteiskuntaan. Varsinkin globaalilla tasolla. Mielestän julkisilla paikoilla ja julkisissa julkaisuissa esitetyt mainokset eivät kuitenkaan tavallisesti kuulu näihin. Varsinkin, kun mainontaa ja markkinointia kontrolloidaan ainakin meillä Suomessa mielestäni varsin tehokkaasti, kuluttajan oikeuksia kunniottaen.

 13. Suurin osa ihmisistä kai on jo niin tottunut mainoksiin, etteivät varsinaisesti huomaa niitä jos ne eivät nyt tyyliin räjähdä naamalle. Tätä pyrin tuomaan esiinkin, on jännä pysähtyä ajattelemaan missä kaikkialla arjessa asia on.

  Ihmiset kokevat asiat kuitenkin omalla tavallaan. Joitakin mainokset häiritsevät paljonkin, toisia eivät varmasti yhtään. Markkinataloudessa kuluttaja on kuningas. Kuluttajat eivät vain aina ymmärrä vaatia parempaa.

 14. Jos kuluttajat eivät osaa vaatia parempaa, niin onkos tämä sitten mainostajan vika?

  Ai niin, unohdin, että eletään holhousyhteiskunnassa, jossa yksilöt eivät yleensäkään tiedä mikä on heille parasta, vaan tämä on määriteltävä ylemmällä taholla jossakin komiteassa.

 15. En mie ainakaan ole kauhean innostunut vouhkaamaan siitä, että asia olisi jotenkin selkeästi osoitettavissa jonkun viaksi. Voihan ilmiöitä nyt pohtia ihan vaan mielenkiinnosta.

 16. Katos vaan, kyllä Hesariin pääsy on jo merkki tietyn kynnyksen ylittämisestä 😉 Ei mutta oikeasti onnittelut vaan jos rahaa käteen jää nelinumeroinen summa/kk. Mielestäni oikein mainio tuttavuus tämä paikka ja melkein päivitäin tulee vierailtua. Jos joku on kateellinen (Suomen malliin) niin voi, voi. Itse nostan hattua ”Ameriikan malliin” ja toivotan onnea oman onnensa sepälle! Täytyypä vastoin tapojani klikata paria banneria 😉

 17. No niin, kiitos kannustavista kommenteista, sekä pohdinnasta mainostamiseen liittyen!

  Päätän kuitenkin keskustelun ainakin omalta osaltani tähän.

 18. Olen vieraillut tällä sivulla parin kuukauden ajan, ja Erkki, olen aina lukenut nimesi väärin! Vasta nyt huomasin, että nimesi on Ekki Kirjalainen, eikä Erkki Karjalainen!

  Ja onse vaan niin, ettei netissä olevia mainoksia kannata katsella. Kun jotain mainostetaan, että se on ilmaista, niin joku koira siihen on haudattu ja senttihuutokaupat ovat täyttä huiputusta. Yhtä varmasti voitat, kuin osallistuisit arvontaan.