type-orig_dsc01009.jpg

Mary Robinette Kowal muokkasi kannettavansa ulkoasun vastaamaan vanhanaikaista kirjoituskonetta. Hän kuvasi vanhat näppäimet, tulosti kuvat ja liimasi ne läppärinsä näppäinten päälle. Osa nappuloiden merkinnöistä täytyi tietenkin itse improvisoida.

Lopputulos on mielestäni erittäin tyylikäs. Toivottavasti vain muste pysyy uusissa näppäinkuvissa. Tällaisilla pienillä muutoksilla voisi helposti joku tietokonevalmsitaja nostaa imagoaan.

Lähde: www.maryrobinettekowal.com (ajoittaisia ongelmia 6.7.2007)

Edellinen artikkeliYhdistetty tiskiharja ja saippuakuplapuhallin
Seuraava artikkeliKärpänen muffinssimainoksessa

1 KOMMENTTI

  1. Varsin tyylikäs 🙂 Mukavasti vanhan ajan henkeä nykytekniikassa 😀

  2. Tuollaisen laittaisin oikein mielelläni omaan hoopeehen. On mulla kyllä kaksi orkkistakin: Underwood, jossa taitaa olla qwerty-näppis ja sitten Mecedes Zella Mehlis von Thüringen, jossa on oma näppäimistönsä.
    Pitäsköhän hankkia tarra-arkki….

  3. En nyt muista missä se oli mutta joku oli tehnyt itse näppiksensä, ja oli tietenkin wanhanaikaisen kirjoituskoneen näköinen, sama oli myös animatrixissa, siitä tullut inspiraatijo.

  4. Näistä näppäintarroista ihan yleisesti:
    Settejä eri ohjelmille myydään (verkko)kaupoissa noin 20 eurolla. Kova hinta ottaen huomioon että tarrasarjat löytää helposti netistä ja tarra-arkkeja saa kirjakaupasta tai marketista. Jos musteen luikenemista pelkää, niin ainahan voi laittaa vaikka kontaktimuovin päälle. Itse tulostin photoshoppiin näppäimet ja toistaiseksi on kestänyt musteet kiinni ilman muovejakin. Vielä hullumpaa on se, että jotkut ostavat koko näppäimistön tiettyä ohjelmaa varten, vaikka tarrat ajaisivat saman asian.