Kevytmetallivanteet romukoppaan - muoviset lasikuituvanteet tulevat!

Vaikka kevytmetallivanteet ovatkin tätä nykyä lähinnä koristeseikka autossa, niin alkuperäinen tavoite näille oli auton painon keventäminen. Saksalaisessa Fraunhofer instituutissa työskentelevät tutkijat ovat kuitenkin jo jonkin aikaa kehitelleet muovista valmistettavia auton vanteita, jotka tulisivat olemaan huomattavasti alumiinivanteita ekologisempia, edullisempia, sekä myöskin kevyempiä.

Rakenteen vahvistamiseksi muovivanteiden valmistusmateriaaliin suunnitellaan sekoitettavan lasikuitukomposiittia. Lasikuituvahvistetusta muovista valmistettujen auton vanteiden kestävyyttä testataan parasta aikaa simuloiduissa rasituskokeissa, joilla varmistetaan, että vanteen kestävyys on samaa luokkaa metallivanteiden kanssa. Mikäli tuotekehitys etenee odotetun mukaisesti, nähdään ensimmäiset muovivanteet liikenteessä jo lähivuosina.

Lähde: www.autoblog.com

Edellinen artikkeliKatapultilla varustettu rannekello
Seuraava artikkeliDaft Hands – käsillä toteutettu Daft Punk musiikkivideo

1 KOMMENTTI

  1. Ei ehkä tarpeeksi bling, mutta varmasti corolla kiihtyy nollasta sataan huomattavasti paremmin tällaisilla vanteilla.

  2. nussitaan nyt pilkkua, mutta ei aluvanteilla alunperin ollut tarkoitus alentaa auton painoa, vaan pienentää jousittamatonta massa sekä pienentää pyörivää massaa.

  3. Mahtaako kestää sulamatta jos sattuu jarrut lämpiämään esim radalla ajaessa.

  4. Hyvä pointti jaska!
    Uudet tekniikat kun tulevat aina ensimmäiseksi käyttöön suuren rahan lajeissa, joissa vauhdit on kovia, ja jarrut kovilla. Ei olisi kiva jos vanteet sulaisivat alta kaarteessa.. Mutta kyllä luulisi että tuota on pohdittu.

  5. Tämähän on jo nähty kalliissa, mutta kevyemmässä muodossa hiilikuituvanteina. Saa esimerkiksi Koenigsegg CCX:ään, tyypillinen kauppakassi kun on.

  6. Mitenkäs nuo nyt ekologisempia sitten ovat? Luulisi metallin olevan helpompaa kierrättää.