plymouthtime02.jpg

50 vuotta sitten Tulsassa, Oklahomassa haudattiin aikakapseli. Melkoisen suureen betonikapseliin suljettiin mm. tuliterä 1957 Plymouth Belvedere Sport Coupe. Nyt ylöskaivettu kapseli ja auto sai yllättyneen vastaanoton kapselin avajaisseremoniassa, sillä autosta oli aika vähän jäljellä. Mitä ilmeisimmin kapseli ei ollutkaan niin tiivis kuin oli suunniteltu ja vesi oli muuttanut auton hataraksi ruostekasaksi.

Nyt tämä 1957-vuoden teknologian vertauskuva sai hieman erikoisen lopun. Monet varmasti pettyivät, mutta toisaalta voisihan tämän nähdä niinkin, että paljon on maailma muuttunut noista ajoista. Toivotaan vain, ettei autoa ehditty huutokaupata ennen kapselin avaamista.

Lähde: www.tulsaworld.com

Edellinen artikkeliLontoo pimenee 21. kesäkuuta
Seuraava artikkeliIhmissusi-tutkimussalkku kaupan eBayssa

1 KOMMENTTI

  1. EI HELE! Miettikää jos joku on mennyt ja ostanut tuon huutokaupassa esim. 50000 $ hintaan ja saakin noin perkeleesti ruostetta! :DDD

  2. Luin jostain, saattoi olla Hesarin maailman ihmisiä palsta, että autossa olleessa terässäiliösä oli veikkauksia Tulsan väkiluvuksi 2007. Lähimmäksi veikannut voitti aikakapselina toimineen omakseen. Jutussa ei kerrottu tuliko kukaan noutamaan autoa.

  3. Joo. Auton voitti se, joka veikkasi lähimmän asukasluvun. Autossa oli myös sisällä kaikennäköistä tavaraa, mutta suurin osa siitäkin oli tuhoutunut. Muutama oluttölkki oli säilynyt.

  4. ”Melkoisen suureen betonikapseliin suljettiin…” Mutta eikö tässäkin olisi jo pitänyt ottaa huomioon että betoni on huokoista ainetta? 50 vuodessa kosteus tihkuu ihan varmasti sisään ja tuloksena on lopulta tällainen yllätys… Onnea sille joka tuon voitti omakseen 😀

  5. siilo oli ydiniskun kestävä , pistää miettimään noin lopppusijoitusmielessä.

  6. Tämä kapseli todistaa taas ihmisen hyväuskoisuutta. Siitä vain varastoimaan ydinenergiajätettä kallioon teräksen ja betonin sisään. Kuka pystyy väittämään että ne säilyvät siellä turvassa seuraavat 10000-vuotta?

  7. Jos mosse ois laitettu tohon kapseliin, nii siittä ei ois mitään jäljellä. Kyllä amerikanrauta kestää!

  8. Haista sinä hullu p*ska. Vanhimmat Elitet ovat kerpeleen komeita ja maailmanlopun kestäviä. Sääli ettei kukaan juntti tunnu enää arvostavan näitä legendaarisia ja nykyään sairaan harvinaisia idän ihmeitä.

  9. Mutta jos volga ois haudattu petoniin noin pitkäksi aikaa ei petonista ois mitään jäljellä.