Neuvostoliitossa osattiin romantisoida Stalinia. Tässä propagandapätkässä Stalin saapuu juuri vapautettuun Berliiniin. Vastaan juoksee hurmioitunut ihmisjoukko, joka rakastavaisena ottaa ”diktaattorin” vastaan. Myös britit ja amerikkalaiset tulevat lippujensa kanssa iloitsemaan.

Puheessaan johtaja luennoi hyvästä maailmanpolitiikasta ja toivoo rauhan pysyvän tulevaisuudessa. ”Rauhaa ja onnea teille kaikille, rakkaat ystäväni!” Ironista sinällään, Stalin ei koskaan vieraillut Berliinissä, mutta nähtyään tämän filmatisoinnin, hän totesi sen niin kauniiksi, että toivoisi menneensä. Hieman ironista myös verrata tätä nykypäivän Hollywood-leffoihin, jossa Amerikka yleensä pelastaa koko maailman.

Edellinen artikkeliAtlantic EGO on vesitiivis kaiutinkotelo iPodille
Seuraava artikkeliPiirrä muotokuvia aitoon Picasso-tyyliin