Neuvostoliitossa osattiin romantisoida Stalinia. Tässä propagandapätkässä Stalin saapuu juuri vapautettuun Berliiniin. Vastaan juoksee hurmioitunut ihmisjoukko, joka rakastavaisena ottaa ”diktaattorin” vastaan. Myös britit ja amerikkalaiset tulevat lippujensa kanssa iloitsemaan.

Puheessaan johtaja luennoi hyvästä maailmanpolitiikasta ja toivoo rauhan pysyvän tulevaisuudessa. ”Rauhaa ja onnea teille kaikille, rakkaat ystäväni!” Ironista sinällään, Stalin ei koskaan vieraillut Berliinissä, mutta nähtyään tämän filmatisoinnin, hän totesi sen niin kauniiksi, että toivoisi menneensä. Hieman ironista myös verrata tätä nykypäivän Hollywood-leffoihin, jossa Amerikka yleensä pelastaa koko maailman.

Edellinen artikkeliAtlantic EGO on vesitiivis kaiutinkotelo iPodille
Seuraava artikkeliPiirrä muotokuvia aitoon Picasso-tyyliin

1 KOMMENTTI

  1. Näyttääpä Josif-setä muoviselta, on taidettu laittaa kunnon kerros pakkelia naamaan… vai näytteleekö tässä joku duplikaatti?

  2. Näyttää aivan mustavalkopätkältä joka on maalattu jälkikäteen.. Ainakin henkilöiden naamat viittaavat siihen. Jospa niillä ei NLssä vielä ollut värikameroita tuohon aikaan..

  3. Pikku oikaisu: Isä Aurinkoinen ei ollut ”diktaattori” vaan diktaattori. Tai oikeammin Diktaattori. Hitlerin edesottamuksia pidetään maailmanhistorian hirveimpinä, mutta kyllä tämäkin tyyppi jaksoi hirveyksiä tehtailla ihan Aatun vertaisesti. Äijähän oli hullu kuin paskahuussin rotta. Paradoidi kuin mikä.