Sony on esitellyt ympäristöystävällisen ODO tuotesarjan digitaalikamera

Elektroniikkavalmistaja Sony on esitellyt tuotesarjan, joiden suunnittelussa on erityisesti painotettu laitteiden ympäristöystävällisyyttä. Sen lisäksi, että laitteiden kotelot on valmistettu kierrätetystä muovista, on laitteiden mielenkiintoisin ominaisuus se, että nämä eivät tarvitse ulkoista sähköpistoketta latausta varten sen enempää, kuin paristojen vaihtoakaan. Tuotesarjaan kuuluva Spin N’ Snap digitaalikameran lataaminen esimerkiksi onnistuu pyörittelemällä sormia kameran lävistävissä rulla-aukoissa. Sarjaan kuuluvan videokatselulaiteen lataaminen puolestaan onnistuu rullaamalla laitetta pöydän pintaa pitkin, jolloin sen pohjassa olevat rullat pyörittävät laturia. Vaihtoehtoisesti sarjaan on saatavilla myös pieni aurinkokenno, jonka avulla laitteet saadaan ladattua.

Sony on esitellyt ympäristöystävällisen ODO tuotesarjan

Tuotesarjan markkinoille saapumisesta tai hinnoittelusta ei vielä ole tietoa. Mielenkiintoa herättävä konsepti joka tapauksessa.

Lähde: www.engadget.com

Edellinen artikkeliKannettava tietokone kolmella erillisellä näytöllä
Seuraava artikkeliRuotsalaiset tutkijat ovat kehittäneet puhuvan paperin

1 KOMMENTTI

 1. Ideana ihan hyvä, mutta tällaisille ei varmaan löydy hirveästi markkinoita. Jokaisella on varaa ostaa paristot ja laturit.
  Ja kyllä. Tiedän ettei taloudellinen ulottuvuus ollut tämän keksinnön pointti. Pelkkä ekologisuus vain ei riitä aiheuttamaan ostorynnäkköä. Kukaan ei oikesti halua veivata kameraansa minuuttia aina ennen kuvan ottamista.
  Ja eiköhän tämä pohjimmiltaan olekin vain pelkkä teknologiademo eikä mikää oikea tuotesarja.

 2. Juu, markkinoita ei varmasti löydy kehittyneistä maista. Sen sijaan kehitysmaissa verkkovirran tai paristojen saatavuus ei edelleenkään ole mikään selviö. Ihan samasta syystää kehitysmaiden käyttöön suunniteltu, paljon kohuttu sadan dollarin kannettava on varustettu latauskammella, jotta laite ei olisi riippuvainen ulkoisesta virtalähteestä.

 3. Ei minun mielestä olisi suuri vaiva, että esim. 5 kuvan ottamiseksi joutuisi pari minuuttia jotain tollaista pientä liikettä tekemään. Tuo olisi myös kätevä erikoisolosuhteisiin ja tiloihin, jossa on kameran toimittava ilman sähköverkkoa (turvallisuushommelit)

 4. Kyllähän tuon kameran saisi jotenkin varmasti kytkettyä pyörän polkimiin :D.
  Jos nuo tulevat markkinoille, niin odotan sen aikaa, kun isoveljeni meni hävittämään minun digikameran, ja sitten siinä vielä noin. 30e maksava muistikortti sisällä 🙁

 5. Vai polkupyörällä sähköä.. hmmm..
  Kannattaisiko silti ottaa sähköä renkaan kehältä eikä polkimista, jotka pyörivät renkaan ulkokehään verrattuna huomattavasti alheisemmalla nopeudella?

 6. ”jolloin sen pohjassa olevat pyörittävät laturia” mitkä? pyörät? oikoluku kunniaan.