Testipenkissä Shockin tank, eli radio-ohjattavat sähköshokkitankit

Tämä testattavana ollut hilavitkutin on varmasti pirullisin ja hermostuttavin, mitä olen ikinä pidellyt käsissäni! Tällä kertaa Hilavitkuttimen testattavana oli nimittäin radio ohjattava ”lelu” nimeltään Shocking tank, eli suomeksi käännettynä shokkitankki. Shokkitankit toimitetaan kahden tankin pakkauksessa ja ideana on, että tankeilla käydään sotaa toisiaan vastaan. Molemmille tankeille on omat ohjaimensa, joiden avulla telaketjuilla kulkevia tankkeja voidaan ohjailla ja näillä voidaan ampua. Erityisen Mielenkiintoiseksi homman tekee se, että kun osut vastustajasi tankkiin, niin samalla vastustaja saa ohjaimen kautta mojovan sähköiskun!

Ensimmäinen ongelma testiä valmisteltaessa oli löytää halukkaita testiä varten. Jostakin syystä sähköshokkien saaminen tuntui olevan usealle potentiaaliselle testikäyttäjälle liian suuri kynnys testiin osallistumiselle.

Kun lopulta urheat testaajat löytyivät, hupi sai alkaa. Futuristisesti muotoillut tankit rullaavat mainiosti huoneen lävitse ja mattojen, sekä matalien kynnysten ylitse. Tankit rullaavat tosin sen verran hitaasti, että varsinaiset yllätyshyökkäykset eivät onnistu. Ainoa mahdollisuus on siis rohkeasti suunnata kohti vihollista sormi liipasimelle asetettuna. Ensimmäinen osuma sattui tietenkin allekirjoittaneelle. Samalla hetkellä, kun osuma tuli perille, ymmärsin myös miksi radio-ohjaimeen on kiinnitetty rannehihna. shokki oli nimittäin ”varsin voimakas” ja ohjain olisi varmasti lentänyt ilman hihnaa refleksin ansiosta seinään. Kaksin käsin pidettävän ohjaimen johtimet on sijoitettu molempiin kahvoihin, eli sähkö kulkee mojovasti käsien kautta koko kropan lävitse.

Kun ensimmäinen isku oli tarkentanut aistit, seuraavan oli varmasti osuttava viholliseen! ja osuihan se! Tässä vaiheessa piilevät sadistiset piirteet alkavat ryömiä sielun syvyyksistä taistelu muuttuu ”sähköiseksi”. Harvoinpa on aikuisena leluilla leikkiminen ollut näin hermoja raastavaa ja toisaalta hauskaa puuhaa!

Tankeilla tähtääminen osoittautui tarkkuutta vaativaksi hommaksi, eikä tulittamisen kanssa kannata hötkyillä. Homman jujuna on lisäksi, että laukauksen jälkeen tankki ”latautuu” noin viiden sekunnin ajan. Mikäli laukaus menee ohi, on vastustajalla tovi aikaa täräyttää osuma puolustuskyvytöntä tankkia kohden. Kantamaa tankeilla on noin 2 metriä.

Peli loppuu, kun toinen tankeista on saanut yhteensä kuusi osumaa vastustajaan. Jos uskallusta riittää, niin omaa tulitehoa voi myös kasvattaa. Ohjaimessa on valintakytkin, jolla sähköshokin voimakkuuden voi nostaa suuremmaksi. Voimakkaammalla asetuksella vastustaja menettää yhdestä osumasta kaksi ”elämää”, mutta itse saadut shokit ovat sitten vastaavasti voimakkaampia. Testiryhmästä kukaan ei tosin uskaltanut kokeilla voimakkaampia shokkeja, sillä miedommatkin tuntuivat varsin riittäviltä.

Sähköshokkitankit ovat kaiken kaikkiaan äärimmäisen hauska lelu. Mistään lasten lelusta ei kuitenkaan ole kysymys, sillä tankkeja ei suositella alle 14 vuotiaille. Tankit eivät myöskään sovellu sydänvaivoista kärsiville, joten tämä kannattaa pitää leikkiessä mielessä.

Jos kuitenkin haluat hankkia jotakin todella hauskaa vaikkapa illanistujaisten vetonaulaksi, niin tässä harkitsemisen arvoinen setti. Tankeista voisi olla myös mainioksi välineeksi vaikkapa (puoli)väkivallattomaksi välien selvittelykeinoksi pariskunnille?

Arvosanaksi tälle hilavitkuttimelle toimitus antaa täydet 5/5 tähteä!

Sähköshokkitankit testiin toimitti Pulju.net verkkokauppa. Tankkeja on myös kaupan kyseisessä kaupassa hintaan 60,- Euroa/pakkaus (linkki tuotesivulle).

Seuraavan jälkeen vielä videopätkä tankeilla ajelemisesta.

Edellinen artikkeliOpenCola – Open-source kolajuoma
Seuraava artikkeliLuomutarhojen mehiläiset eivät katoa