Rollerscape laatikko ulkopuolelta

Tällä jutulla alkaa jälleen uusi sivu Hilavitkutin.com sivujen elinkaaressa, sillä kyseessä on historiallinen, tähän asti ensimmäinen sivuilla julkaistu hilavitkutintesti!

Ensimmäisenä testattavana on Rollerscape kuulavuoristorata. Kuulavuoristoradan ideana on, että paketin sisältämistä yhteen napsahtavista rakennuspalikoista on mahdollista rakennella kiehtovia vuoristoratakonstruktioita, joita pitkin pakkauksen mukana toimitettuja kuulia voi vieritellä alas.

Koko testi seuraavan takana

Mitä paketista löytyy?

Rollerscape kuulavuoristorata

Kuulavuoristoratapakkaus sisältää yhteensä 194 erillistä osaa. Vuoristoradan tukirangan rakentamista varten paketti kätkee sisälleen pallon muotoisia ”solmukohtia” sekä eri mittaisia muovitikkuja, joita solmukohtien kanssa yhteen liittämällä saadaan rakennettua tukikehikko varsinaisen kuularadan kannattelemiseksi.

Rollerscape osia

Rankapalikoiden lisäksi paketista löytyy erilaisia pienempiä muoviosia, joiden avulla vuoristoradan kouru saadaan kiinnitettyä paikalleen rankaan kiinni. Itse vuoristoradan kiskoina toimii kaksi taipuvaa muoviletkua, jotka kiinnitetään mukana toimitetuilla pidikkeillä sopivalle etäisyydelle toisistaan kuulan kouruksi. Edellisten lisäksi pakkauksessa on mukana kuusi muovikuulaa radalla vieritettäväksi, sekä kaksi läpikuultavaa ”antennia”, joilla kuularatarakennelman ulkoasun saa viimeisteltyä kosmeettiseksi kokonaisuudeksi.

Kaikki eri tyyppiset osaset on paketissa siististi omaan muovipussiinsa pakattuna.

Radan kokoaminen

Kun pakkaus on saatu avattua, seuraavaksi alkavat sormet tietysti syyhytä halusta päästä toteuttamaan huimia vuoristoratakonstruktioita.

Päätän alkuun lähteä kasaamaan lelulle mahdollisimman korkeaa rankaa. Palikat riittävätkin noin 1,3 metrin korkuiseen perusrakennelmaan. Rangan kokoaminen kävi helposti ja ainoastaan aivan viimeisten jäljelle jääneiden palikoiden sovittaminen kokonaisuuteen tuotti hieman pään vaivaa. Mainiosti palikat kuitenkin napsahtelivat yleisesti ottaen paikalleen.

Kun vuoristoradan perusranka oli pystyssä, oli aika kiinnittää muoviset kiskot joita pitkin kuulat tulevat rullaamaan. Raiteiden kiinnikkeet oli helppo asetella paikoilleen, mutta taipuva letku oli paikoittain hieman hankala saada kiinnikkeisiin napsautettua paikoilleen. Tämä saattaa tuottaa perheen pienimmille rakentelijoille päänvaivaa, mutta eiköhän ”isi voi muutenkin ottaa ohjat” kun on näin hieno rakennussarja kyseessä.

Pieni pettymys lopuksi oli myös se, että radan virkaa ajava muoviletku loppui kesken ennen kuin rata oli maassa asti. Muuten olin varsin tyytyväinen rakennelmaani! Kokonaisuutena rata syntyi helposti ja rakentaminen oli hauskaa puuhaa!

Kuulien rullaamista

Radan pystytysvaiheessa piti tietenkin jo testata ajoittain, kuinka kuulat pysyvät radalla kyydissä. Muovisia ”kiskopalkkeja” on pakkauksessa mukana reilusti ja näitä kannattaakin asetella kiskoihin tiheään radan vakauttamiseksi. Muutaman kiskoilta suistumiseen johtaneen ensiyrityksen jälkeen sain hienosäädettyä radan kohdalleen ja tämän jälkeisen kuulat rullasivat kiltisti koko radan loppuun asti.

testi Rollerscape kuulavuoristorata

Yhteenveto

Yleisesti ottaen palikoista oli hauskaa puuhaa. Ainoa mitä olisin kenties toivonut lisää, niin ylimääräistä letkua radan kiskoiksi. Toisaalta ainahan voi hankkia toisen ja kolmannen rakennussarjan edellisten jatkoksi. Palikat ovat legopalikoiden tapaan rajattomasti yhdisteltävissä, eli ahkera rakentelija voi palikoista toteuttaa vaikka kuinka ison kuularadan.

Parasta tällaisissa koottavissa leluissa on se, että kun yksi rakennelma on valmis, on jo seuraava automaattisesti suunnitelmien alla. Seuraavana haasteena on ehdottomasti rakentaa palikoista suklaapähkinöitä suuhun heittelevä vuoristorata, johon sisältyy tietenkin silmukoita ja hyppyreitä.

Kokonaisuutena Rollerscape on hauska lelu aikuisille ja miksi ei myös lapsillekin!

Pelkkää plussaa radassa oli:

  • Radan osasista onnistuu helposti monipuolisten ja suurien kuularatojen rakentaminen
  • Mikäli hankit monta settiä, näiden osia voi rajattomasti yhdistellä yhteen ja rakennella rajattoman suuria vuoristoratoja.
  • Rakentelu, jonka lopputuloksena on toimiva härveli, on aina yhtä palkitsevaa!
  • Mukana toimitetaan yhteensä kuusi kuulaa, eli yhden häviäminen ei ole katastrofi

Miinusta tulee puolestaan

  • Radan kiskoina toimivien kumiletkujen pituus loppu ehkäpä vähän kesken
  • Joidenkin osien toisiinsa liittäminen on vähän turhan jäykkää. Tämä saattaa aiheuttaa ongelmia perheen pienemmille rakentelijoille

Kokonaisuutena antaisin lelulla arvosanaksi 4/5

Lopuksi vielä video valmiista radasta rullaavine kuulineen!

Rollerscape vuoristoradan toimitti testiä varten Pulju.net verkkokauppa. Kuulavuoristorata myös löytyy Pulju.net verkkokaupan valikoimista hintaan 45,- Euroa.

Edellinen artikkeliNASA ja paluu kuuhun
Seuraava artikkeliKokoon taitettava retkiastiasto