Tata Motors henkilöauto

Köyhien maiden, kuten Kiinan, Intian, Venäjän ja Brasilian satojen miljoonien asukkaiden elintason noustessa, myös yhä useampi haluaa kohottaa elämänsä laatua hankkimalla itselleen tai perheelleen oman henkilöauton. Autonvalmistajia tietenkin kiehtoo näillä markkinoilla piilevä suuri potentiaali edullisimpien autojen hintaryhmässä.

Autovalmistaja Renault-Nissan on ymmärtänyt köyhien maiden markkinoiden mahdollisuudet ja päättänyt suunnitella erityisesti uusille markkinoille suunnatun alle 3000,- Dollarin hintaisen henkilöauton. Myös intialainen autonvalmistaja Tata Motors aikoo julkistaa ensi vuonna alle 2500,- Dollarin hintaisen auton. Vaikka autoista luonnollisesti tullaan karsimaan useita länsimaisten autojen standardeiksi muodostuneita varusteita, luvataan autojen kuitenkin läpäisevän vähintäänkin normaalit törmäystestit.

Näiden, nykyisiä pikkuautoja noin 40% halvempien autojen markkinoiden uskotaan lähitulevaisuudessa todellakin räjähtävän. Arvioidaankin, että alle 10.000 Dollarina arvoisten autojen markkinaosuus nousee vuoteen 2012 mennessä viidesosaan uusien autojen kokonaismarkkinoista.

Nähtäväksi jää, minkä kaltaisia ympäristövaikutuksia kymmenien tai satojen miljoonien uusien autojen ilmaantuminen liikenteeseen aiheuttaa. Veikkaanpa myös, että bensan hinta ei tule ilmiöstä johtuen ainakaan laskemaan.

Lähde: www.businessweek.com

Edellinen artikkeliLompakko digitaalisella valokuvakehyksellä
Seuraava artikkeliRaiteilla kulkeva legorakennelma, joka rakentaa itse omat raiteensa

1 KOMMENTTI

  1. niille jotka eivät noudata lakeja, noudattavatko liikennesääntöjä? (mamut)

  2. Viimeinkin budjetti koslia joilla ajella. Tähän asti on pitänyt ostaa paljoajettu corolla jolla voi ajella aina kahva edellä. Tai jos on epätoivoinen niin lada jolla ladailla. Mutta nyt auto joka on halpa ja saa ajaa niin kuin huvittaa ei haittaa tuleeko ruttu jos toinenkin naarmu tai ryykkäys.

  3. no sehän on selvää, kun autot näin halpenee, niin sitten bensan hinta nousee

  4. Tuohon hintaan en ihmettelisi jos hieman ”räjähtäisi” niinkuin tuossa sanotaan.. 😀 Aika turvallisia pelejä varmaan.

  5. Juu, tosi turvallisia, etenkin tuo kuvassa oleva chery qq.. Kyseistä autoa ei saa edes rekisteröityä Suomeen koska ne ei täytä mitään turvamääräyksiä. Turvatesteissä saanut pääkällon kuvia yms. Jos hyvällä säkällä saat sen käyntiin niin saat tehdä töitä ihan urakalla ettei se sammuis. Ja livenä paljon paljon järkyttävämpiä kun tossa kuvassa. Kauheampaa autoa saa hakea, ajettavuus on.. hmmm.. sitä ei edes voi ajettavuudeksi sanoa.. 🙂

  6. ei kannata riemusta loikkia ja päätä kattolamppuun turhaan lyödä moisesta ”uutuus-halpis-autosta”. suomen autovero+kaikki tehtaan ja jlleenmyyjän välistävetäjät pumppaa tuonkin hinnan yli 10 th euroon aikanaan.

    euroopassa on jo jonkin aikaa saanut 7000 eurolla citroen c 1 mallia, ja eikös sekin ole suomessa jotain 11 th. ranskan autovero on sentään hiukan pienempi kun suomen, mutta tuskin citroen c 1:n täysin veroton hinta tehtaan portilla 3000-3500 euroa enempää ole.

  7. Kysymykset kuten mitä tekee ilmastolle, nostaako bensan hintaa. Uskon että kyseiset ”pikku autot” sisältävät ”pikku moottorin” joka vie pienesti bensaa, tulevaisuuttahan on se että ympäristöveroon mennään pikkuhiljaa, kohta on trendinä se että ”-mun auto vieki näin vähä bensaa/km.” ”- nännäs nää, mun auto tuottaaki vähemmän CO2/km.” nuo kylläkin kulkee käsi-kädessä, ja parempi että ne vanhemmat corollat sun muut 1.6 litraset ”pikku autot/päästö hirmut” muuttuu tollasii 1.0-1.3 litrasii kulutus ystävällisempiin autoihin, joten päästötkin pienenee. Ja todennäkösemmin näitä ostaa suuremmat perheet, lapsensa ensi autoksi, vanhukset ja säästäväiset ihmiset mm. kauppakassiksi/työmatka autoksi.

  8. No eikös muutamalla tonnilla saa suomessa ihan turvallisia ja luotettavia käytettyjä autoja 😛 Voisi painua nuo koirankopit helvettihin!