stun-phone.jpg

Tietääkseni Suomessa ei ole laillista kantaa tainnutusasetta ilman aseenkantolupaa. Nyt onkin sitten kehitetty kännykkää muistuttava 800000 volttia iskevä tainnutin. Jos lähistöllä ei ole ketään epäilyttävää henkilöä, joka tarvitsisi tainnutusta, voi tällä varmasti tehdä ikimuistoisen käytännönpilan kaverille! Hintaan $59,99.

Lähde: http://budk.com

Edellinen artikkeliiWalk-kuulokkeet
Seuraava artikkeliTietokonekotelo täytetystä majavasta

11 KOMMENTIT

 1. Kuten uutisessakin mainittiin ”Suomessa ei ole laillista kantaa tainnutusasetta ilman aseenkantolupaa”. Aseenkantoluvan kanssa on käsitääkseni ihan laillista tainnutusasetta kantaa.

 2. Niin. Mietin sitten vaan, että miksi tainnutusase naamioidaan kännykäksi. Olisiko ajatus, että kun joku tulee varastamaan kännykkää, ojentaakin tämän laitteen sähköshokin kera.

  Toisaalta tällaisen mukana pitämisestä ei välttämättä jäisi kiinni, vaikka joku tarkastaisikin laukun sisällön. Mutta jokatap kiellettyjä ovat Suomessa, ja se on ihan hyvä.

 3. Aseenkantolupa ei vaikuta millään tavalla tainnuttimeen, koska se ei ole ampuma-ase.

  Omistaa ja maahan sellaisen saanee vieläkin tuoda, mutta yleisellä paikalla hallussapito ei ole sallittua ja sellaiseen ei lupaa edes saa, koska sellaista ei ole olemassa, rinnastetaan vaaralliseen teräaseeseen

 4. Eihän nämä kiellot ole koskaan laitapuolen kulkijoita koskettanut. Jokaisessa kuppilassa on tänäpäivänä pari idioottia, joilla on pistooli, tai jokin muu laittomuus paidan alla. Nähty on. Hullua toimintaa.

 5. Onko kukaan tilannu mistään niin että on tullut perille asti?

 6. juha kirjoitti 13.4.2007. 14:58
  vastausta:
  jep, mikä tahansa aseenkantolupa ei asiaan vaikuta, mutta järjestyksenvalvojat ym. voivat ottaa mukaansa tainnutusaseen. Poliisilta voi myös hyvin perustein hakea lupaa käyttää tainnutusaseita. Lupia pääasiassa myönnetään vain oc sumuttimille ja vastaaville, mutta muille kuin taser ampuma-ase tainnuttimille on myönnetty kyllä lupia.

 7. err, Juha, katos wikipediasta ase. ei tule listaa maailman pyssyistä.

 8. Sähkötainnutin luokittellaan ampuma-aseeksi ja sen hallussapito ampuma-aserikokseksi, käyttö törkeäksi a-a-rikokseksi.

Kommenttien lisääminen on estetty.