Päättymätön mosaiikkikuva

Useasta pienestä kuvasta koostuvat yhden suuren kuvan muodostavat mosaiikkikuvat ovat ainakin omasta mielestäni aina yhtä hauskoja ja mielenkiintoisia. Tässä siis mosaiikkikuva-ilmiön kunniaksi muutama webistä löytyvä mosaiikkikuviin liittyvä sovellus.

Yllä olevassa kuvassa ensimmäinen (Shockwaven selaimeen vaativa) sovellus, jonka avulla voidaan ”zoomata” kuvan sisälle loputtoman syvälle. Sovellus löytyy webistä täältä.

Vieläkin hauskempaa, kun muiden tekemien mosaiikkikuvien katseleminen on tietysti mosaiikkikuvien tekeminen itse. Tämä onnistuu varmasti helpoiten Image Mosaic Generator nimisellä web-sovelluksella, johon tarvitsee ainoastaan ladata oma kuva, jonka perusteella ohjelma luo mosaiikkikuvan automaattisesti mosaiikkikuvan. Tämä ohjelma löytyy kokeiltavaksi täältä.

mosaiikkikuva

Jos haluat itse määrittää sekä pikkukuvat, että suuren kuvan, joiden perusteella mosaiikki luodaan, onnistuu myös tämä ilma ohjelmien asentelemista koneelle, suoraan on-line sovelluksen avulla. Tämän linkin takaa löytyy nimittäin Mosaic Maker niminen sovellus, jolla kuvat voidaan hakea suoraan omista Flickr kuvapaveluun tallennetuista.

Viimeinen vaihtoehto on ladata koneelle freeware Photo Mosaic Maker (Rajoitettu. Täysi versio köyhdyttää ostajaansa 25,- Taalaa) , jonka avulla voidaan sitten luoda jo vaikkapa seinän kokoisia valokuvamosaiikkeja omista digikuvavarastoista. Viimeksi mainittu sovellus löytyy täältä.

Sitten vaan kaikki luomaan omia hauskoja mosaiikkikuvia!

Edellinen artikkeliCheddar-juuston kypsyminen pikakelauksella
Seuraava artikkeliRadio-ohjattava kelluva oluttarjotin