plastic-shopping-bags.jpg

Ilmastomuutos tekee tuloaan, onneksi se tiedostetaan myös tällaisissa näennäisesti pienissä asioissa. San Francisco nimittäin kieltää kertakäyttö muovipussien käyttämisen. Kaupoilla on 12 kuukauden siirtymäaika. Päivittäistavarakauppiaat ovat protestoineet päätöstä, sillä pussienkierrätyssysteemi on käytössä. Vuonna 2006 San Franciscossa käytettiin n. 180 miljoonaa muovipussia. Toivottavasti maailmalla otetaan mallia!

http://sfgate.com

Edellinen artikkeliUpeita kuvia hiekkalinnan rakennuskilpailusta
Seuraava artikkeliSandaali-taskumatti

1 KOMMENTTI

  1. Muovikassit pois on ihan hyvä asia, mutta mitä tilalle? Kaikki eivät kanniskele kangaspusseja tai reppuja mukanaan ympäriinsä. Paperipussit voisivat olla ihan hyvä ratkaisu, mutta niissä on se huono puoli että ne hajoavat aika herkästi sateella ja siivoaminen on sitten työlästä.

  2. Ei tuolla maailmaa pelasteta.. Sitä paitsi ainakaan suomessa ei ole ”kertakäyttöisiä” muovipusseja, itsekkin käytän samaa säkkiä monta kertaa.

  3. Paperipusseillako nuo ajateltiin korvata? Mokomat nimittäin valmistetaan sademetsistä…

  4. Eikö toimisi myös jos muovipusseista saisi pantin taksisin kun palauttaa ne jonnekkin kierrätettäväksi, saisi vaikka… 5snt\pussi?
    (San Franciscossa ei kyllä varmaan ole euroja!)

  5. ihmiskunta on sen verran typerä, ettei ilman kieltoja tästä hommasta tule mitään, joten olen tällaisten juttujen kannalla.

  6. Fiksu päätös, samaan suuntaan vaan Suomessakin! Paperipussit tilalle. Harmi vaan, EU:n johdosta Suomi ei tällaisia päätöksiä tee itse.

  7. Hamppukassit tilalle! Äärimmäisen kestävä kuitu, puhumattakaan miten nopeakasvuinen.