Aito ja toimiva antigravitaatiolaite tiputtaisi varmasti ainakin liikenteen energiankulutuksen kertaheitolla murto-osaan nykyisestä. Valitettavasti kyseisen kaltaiset laitteet ovat tähän asti kuuluneet ainoastaan sci-fi elokuvien ja kirjallisuuden maailmaan.

Youtube videopalveluun on nyt kuitenkin ilmestynyt video, jolla esitetään erään rakentelijan itsensä toteuttamaa ”antigravitaatiolaitetta”. Laitteen rakentamiseen tarvitaan ainoastaan tyhjä alumiininen juomatölkki, neljä AA-paristoa, CD-levy, kuparinen yhden sentin kolikko, pelikortti, teippiä sekä Nokian matkapuhelin.

En tiedä kyllä onko tuossa mitään järkeä, mutta jos jollakin on uskoa ja kärsivällisyyttä toteuttaa koe, olen kyllä äärimmäisen kiinnostunut lopputuloksesta!

Ainakin Youtube palvelusta löytyy vastaus videoon, jolla väitetään myös kokeen toistamisen onnistuneen.

Edellinen artikkeliHedelmäautomaatti kotiin
Seuraava artikkeliEZdrive Yego – USB-muisti kaksi porttisella USB-hubilla

1 KOMMENTTI

 1. Olen vähän epäilevällä kannalla. Jonkinlainen magneettikenttä tuossa varmaan yritetään saada aikaan, mutta mikä on matkapuhelimen osuus hommaan? Joissain Nokian USA-malleissa ulosvedettävä antenni on sitäpaitsi pelkkä dummy, joka lisättiin kun kuluttajat eivät uskoneet että ”antennittomalla” puhelimella voisi soittaa mihinkään.

 2. Ei ainakaan minulla toiminut 😀
  Vaikuttaa kyllä aika uskomattomalta, bluffia aika todennäköisesti.

  Testit jatkuvat…

 3. Ei tuo vaan ota onnistuakseen. Tosin minulla oli kokeessa käytössäni Pepsi-tölkin sijaa Gin-tölkki, ja 5 centin kolikko. Pepsissä on taikaa?!

 4. Tuo ei ole bluffia: Tein hieman researchia ja törmäsin artikkeliin aiheesta ”The Hutchinson Effect”. Tämä ilmiö on ensimmäisen kerran (sattumalta) löydetty vuonna 1979, eikä vuoteen 1999 mennessä oltu pystytty selittään täysin kyseistä ilmiötä. Kyseinen testi oltiin tehty huomattavasti voimakkaamman magneettikentän alaisuudessa ja ilmiöt oli vielä huimempia (metallitangon spontaani katkeaminen jne.)

  Itse aion kokeilla tuota välittömästi 🙂

 5. Ja vielä lisänä. Kyseinen ilmiö ilmenee sähkömagneettisen säteilyn (radioaaltojen) ja magneettikentän kohdatessa, joten siihen tarvitaan puhelinta.

 6. Ei oo viel toiminut, tosin en edes omista tuollaista kännykkää… normi samsung on, mutta sillä ei tunnu tuo toimivan. 😀

 7. Kännykkä tosin käyttää pienienergisiä MIKROAALTOJA ainakin tätä nykyä.

 8. noooh niinno, jos aletaan ihan hiuksia halkomaan niin mikroaallot (3GHz – 300GHz, eli SHF ja EHF) kuuluu radioaalto alueeseen (3Hz – 300GHz, En tiedä kuuluuko THF ja IR myös tähän alueeseen), eli näiltä osin en ainakaan puhunut läpiä päähäni. 🙂

 9. kiva temppu mutta kusetusta – sama juttu kuin aiempi video jossa saatiin muistaakseni jollain näkymättömällä ”valokaari”-ilmiöllä sähköä kahdesta perunasta tai vastaavasta jotka piti asettaa sopivalle etäisyydelle toisistaan jotta ”elektronit” virtaavat ilman halki.

  näitä hauskoja mutta niin turhauttavan ilmiselviä vitsivideoita on kierrellyt youtubessa viime aikoina vähän turhankin usein. tietysti kaikki orogonaattorihörhöt ja muut juhan-af-grann-aaltoihin uskovat kiistävät kaiken ja hokevat,että ”kyllä se toimii” ;-D

 10. Mielenkiintoinen ilmiö. Voi olla hyvinkin että ei ole totta mutta jotta ylipäänsä keksittäisiin jotain uutta pitäisi kaikkien suhtautua avoimesti, sopivaa kritiikkiä kuitenkaan unohtamatta, tällaisiin ilmioihin. Jos joku saa tämän täällä päässä toimimaan niin laittakaa ihmeessä videota tulemaan 😀

 11. Onkohan tuohon pepsi tölkkiin kiinnitetty jotain hyvin ohutta ja huomaamatonta lankaa koska tuo kortti näyttää liikkuvan kun tölkkiä liikutetaan?

 12. Painovoiman kumoaminen mahdollista?…

  Tss Hilavitkutin.com:in artikkelissa ihmetelln mystist youtubesta lytynytt painovoiman kumoavaa laitetta jonka voit rakentaa itse arkisista asioista.

  Ilmi on ”The Hutchinson Effect” joka ilmenee shkmagneettisen steilyn (radioaaltojen) ja magneettike…

 13. Nimettömälle eskolle: Sherlock esko, kun huomasit että kortti liikkuu samaan tahtiin kuin tölkki. Itse uskon. että tuo on mahdollista, ja olenkin etsinyt vastaavaa kirjoista ja pääasiassa netistä.

 14. se liikkuu koska sillä tölkillä säädetään magneettikentän voimakkuutta ja siten antigravitaation määrää…

 15. Sitä paitsi termien kanssa on syytä olla tarkkana. Kumotaanko oikeasti painovoima (mihin en usko), vai luodaanko jokin toinen vastakkaissuuntainen voima kannattelemaan esinettä (missä puolestaan ei ole mitään ihmeellistä).

 16. Veikkaisen vähän että painovoiman kumoamiseen vaadittaisiin järjetön määrä energia ja samalla vois sattua vaikkapa katastrofi…

 17. Syy siihen, että tölkki liikkuu samassa tahdissa kortin kanssa on se, että tölkissä on siima, joka vetää korttia ylös samalla kun tölkkiä vetää loitommaksi. jepjep.

 18. Ihan tiedoksi vian fragowille, että ainoastaan maa ei aiheuta painovoimaa vaan muutkin taivaan kappaleet. Maa tuhoutuisi niin painovoima ei luultavasti heti häviäisi, vaan säilyisi jonkin aikaa, sillä aika-avaruuden suoristuminen ei välttämättä tapahdu kovin nopeasti (Einsteinin aika-avaruuden kaareutuminen) Aika-avaruuden suoristuttua maan kohalta alkaisimme luulta vasti liikkua kohti kuuta joka puolestaan liikkuisi kohti aurinkoa.

  Painovoimaa ei oikeastaan voi kumota vaan tuossa tapahtuu jokin muu (magneettinen?) 4 perusvuorovaikutuksesta eli heikko-, vahva- tai sähkömagneettinen vuorovaikutus. Gravitaatiovoiman kumoaminen ei ainakaan ole mahdollista.

 19. >>Taitaa “Hutchinson effect” kuulua samaan sarjaan kylmäfuusion kanssa – aihetta on tutkittu, eikä kukaan ei ole oikeasti todistettavasti ja luotettavasti onnistunut tuloksia toistamaan.<<

  Eipä se kuulu ei ja mielenkiintoisemmaksi asian tekee se, että Kanadan viranomaiset jotka kiistivät innokkaasti efektin mahdollisuuden takavarikoivat Hutchinsonin välineet. Siinä lienee syy miksi efektiä ei ole satu uusittua, kun kenelläkään ei vaolovelvollisella ei ole vastaavia laitteita tai tietoa miten järjestely tehtiin, se mitä Nasa tai Kanada Jenkki natolaiset laitteilla piilossa tekee ei koskaan meille kunnolla tule selviämään.

  Netissä leviävää videota Hutchinsonin leiju ym efekteistä koostettiin muuten viikko pari, eli ilmiö oli sangen hetkittäinen myös keksijän itsensä mukaan ja syy miksi näin tapahtui on edelleen mysteeri, eli yli 99% ajasta mitään ihmeellistä ei tapahtunut.

  Tehoa härveli kulutti alle 400Wattia eli mitään valtavaa virtamäärää se ei tarvinnut.

  Siinäkö lie syy tuloksen sattumanvaraisuuteen, kondensaattorien valtava varautumistarve ja vain hetkittäinen riittävä virta. Myös kuun, auringon ja muiden planeettojen vaikutusta on esitetty mahdolliseksi vaikuttajaksi.

  Mutta siitäkin huolimatta tuo cd pepsi patteri kännykkä videossa ei totuutta ole edes siemeneksi, tosin hyvää ajankuluahan tuo on.