Joustava ja läpinäkyvä orgaaninen polymeeri akku

Ei, kuvassa näkyvä muovin palanen ei ole kappale tavallista pleksiä, vaan Japanilaisten tutkijoiden Hiroyuki Nishiden, Hiroaki Konishin ja Takeo Sugan Waseda Yliopistossa kehittämä läpinäkyvä ladattava akku.

Orgaanisesta polymeerista valmistettu, joustava ja läpinäkyvä akkumateriaali on omalaatuisen ulkonäkönsä lisäksi erinomainen myös akkuna. Akun latauskapasiteetti on suuri, ja lisäksi akku voidaan ladata täyteen jopa yhdessä minuutissa. Latauksia akkumateriaali kestää noin 1000.

Tulevaisuudessa voidaan sitten esimerkiksi odottaa, että akku ei enää vie erillistä tilaa vaikkapa kännykän sisällä, vaan tämä voidaan sijoittaa esimerkiksi matkapuhelimen näytön suojalasin tilalle.

Lähde: gizmag.com

Tilaa täältä oma Kolumbus -liittymäsi

Edellinen artikkeliPuoliautomaattinen banaaninkuorintakone
Seuraava artikkeliTee-se-itse lasten pahvihuonekaluja Netistä ladattavien ohjeiden mukaan

1 KOMMENTTI

  1. Vaikuttaa uskomattomalta, mikähän lienee sitten koukku tuossa jutussa… ehkäpä hinta?

  2. Joo, milliampeerit pitäs tietää ennenkuin osaa sanoa tekeekö tuolla yhtään mitään. Onhan autonkin akku periaatteessa ”osittain” läpinäkyvä jos muovikotelo korvataan läpinäkyvällä ja kennot sijoitellaan siten että niiden välistä näkee akun toiselle puolelle…

    mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta innovaatiolta joka tapauksessa.

  3. Ei tota suojalasin tilalle ihan kannata laittaa… mutta viehän se huomattavasti vähemmän tilaa siellä sisällä ja painosta aika paljo pois.

  4. Yksi naarmu ja koko puhelin on kelvoton. No kuitenkin tekniikka on olemassa ja sitä kehittämällä toi voi toimiakin.