mies googl maps

Kuva paimenista google mapsissa

Ainakin itse olen jo aiemmin miettinyt, kuinka Google mapsin kuvien korkea taso voi lähes tulkoon aiheuttaa ongelmia yksityisyyden suojan kanssa.

Uhkakuvat alkavatkin muuttua todeksi viimeistään nyt, kun joku kekseliäs hakkeri on keksinyt, kuinka Google maps sovelluksella voidaan zoomata paikoittain kartalla niin syvälle, että kuvassa esiintyvät henkilöt ovat lähes tulkoon tunnistettavissa!

Temppu onnistuu etsimällä google maps kartalta kiintoisan oloinen paikka. Sitten zoomataan kartalla niin lähelle, kun asteikko riittää. tämän jälkeen vaihdetaan ”satellite” näkymä päälle ja klikataan ”Link to this page”. nyt muokkaamalla selaimen ’url’ -osoitteessa olevaa ”z=xx” attribuuttia suuremmaksi, esimerkiksi arvoon 20, tai 21 voidaan kokeilla, josko kohdasta löytyisi vieläkin tarkempaa kuvaa.

google hiekkaranta

rantakuva google mapsissa

laittakaa ihmeessä viestiä, jos löydätte muita mielenkiintoisia kohteita Googlen karttapalvelusta epäilyttävän lähelle zoomattuna! Helsingissä ei näyttänyt sentään pääsevän kuvissa vielä kovinkaan lähelle.

{democracy:9}
Edellinen artikkeliPuoli kiloa kannatteleva jääkaappimagneetti
Seuraava artikkeliAurora korut projisoivat koristekuvioita suoraan iholle