Kauko-ohjattava nieltävä lääkärirobotti

Japanilaisissa Ritsumeikan ja Shigan yliopistojen lääketieteen osastoilla on onnistuttu kehittämään ulkoisesti kauko-ohjattava nieltävä lääkärirobotti, jolla voidaan lähitulevaisuudessa suorittaa pienimuotoisia kirurgisia toimenpiteitä potilaan sisällä.

Aikaisemmin tämän tyyliset nieltävät instrumentit ovat rajoittuneet toiminnaltaan elimistön toimintojen tähystämiseen näihin sisäänrakennetun kameran avulla. Ritsumeikan Yliopiston professori Masaaki Makikawan mukaan nyt kehitetyllä robotilla onnistuisivat kuitenkin myös pienimuotoiset kirurgiset toimenpiteet, eliminoiden joissain tapauksissa tarpeen ulkoiselle operaatiolle.

Tätä 1x1x2 senttimetrin kokoista robottia ohjaillaan kehon ulkopuolisen magneettikentän avulla. Tähän mennessä tutkijat ovat kokeilleet robotista erilaisia versioita, joista yhdellä on kuvattu ruumiin sisäisiä toimintoja, yhdellä on voitu viedä lääkeaineet kohdistetusti kehossa oikeaan paikkaan, yhdellä, joka on pystynyt kudosnäytteiden ottamiseen pienten saksien avulla.

Lähde: www.pinktentacle.com

Edellinen artikkeliParantava kuulamppu
Seuraava artikkeliTerranaut II antaa kalalle pyörät