160 Gigatavun Flash-muistiin perustuva kiintolevy

Flash-muistisirujen hintojen laskiessa, tullaan markkinoilla varmasti näkemään runsaasti muistia vaativia sovelluksia, joissa on herkästi rikkoutuvia liikkuvia osia sisältävät perinteiset kiintolevyt on hylätty. Esimerkiksi elektroniikkavalmistaja Samsung esitteli jo hiljattain flash muistiin perustuvalla 30 gigatavun kiintolevyllä varustetun kannettavan tietokoneen ja muut ovat varmasti kovaa vauhtia seuraamassa perässä.

Muistinvalmistaja Adtron pistää nyt kuitenkin pohjat, mitä tulee flash-muistiin perustuvien kiintolevyjen koossa, esittelemällä uudet 160, gigatavun IDE tai SATA korttipaikkaan istuvat 2,5 tuuman kiintolevymallinsa. Sen lisäksi, että malleista puuttuvat liikkuvat osat kokonaan, on kiintolevyjen datan lukunopeus jopa 65 megatavua sekunnissa.

Vaikka näiden flash-muistiin perustuvien kiintolevyjen hinnat eivät aivan vielä ole sellaisella tasolla, että nämä olisivat järkevä vaihtoehto uutta kannettavaa hankkivalle kuluttajalle, niin veikkaanpa, että muutaman vuoden kuluttua nämä ovat jo arkipäivää kannettavien laitteiden sisuksissa.

Lähde: www.adtron.com

Edellinen artikkeliMies joka soittaa huilua ja beatboksaa saman aikaisesti
Seuraava artikkeliPakoputkesta energiansa saava pölynimuri vuodelta 1932