Muotoa muuttava modulaarinen SuperBot robotti

Vielä ei tekniikka ole aivan sillä tasolla, että tiede pystyisi kehittämään Terminator 2 elokuvassa esitellyn kaltaisia nestemäisestä metallista valmistettuja muuntuvia robotteja. Muuntuvia, itsensä kasaavia mekaanisia robotteja sen sijaan on jo olemassa.

Kalifornian Yliopiston Tietojenkäsittelytieteen instituutissa kehitetty SupeBot niminen modulaarinen robottikonsepti koostuu kuution muotoisista osasista, jotka pystyvät tunnistamaan toisensa ja koostamaan yhdessä toistensa kanssa erilaisia robottikonstruktioita. Ideana on, että robotti voi muuntua olosuhteiden vaatimuksista tasaisella pinnalla pyörillä kulkevaksi autoksi. Kun maasto muuttuu hankalakulkuisemmaksi, robotti voi muuntua hämähäkkimäiseksi kulkijaksi. Mikäli robotin täytyy kurottaa pitkälle, voi tämä puolestaan muodostaa osasistaan esimerkiksi pitkälle ulottuvan robottikouran.

SuperBot projektia rahoittaa NASA, joten robotin mahdollisiin tulevaisuuden sovelluskohteisiin kuulunee ainakin avaruuden tutkiminen.
Alla olevalla videolla on mallia, varsin puistattavan oloisista kiemurtelevista SuperBot robotin osasista.

Lisää videoita, kuvia ja muuta tietoa SuperBotista löytyy Kalifornian yliopiston kotisivuilta

Edellinen artikkeliA-bike – todella pieni kokoon taitettava polkupyörä
Seuraava artikkeliHilavitkutin.com on (Googlen mukaan) Suomen toiseksi paras David Hasselhoff lähde!

1 KOMMENTTI