Minority Report elokuva ja tom cruise käyttöliittymä

Yhdysvaltalainen Perceptive Pixel -niminen yritys on kehittynyt omien sanojensa mukaan maailman kehittyneimmän ”multi-touch” kosketusnäytön. Multi-touch Näytön erikoisuutena on se, että näyttö tunnistaa useita samanaikaisia kosketuksia näytön pinnalla. Teknologia mahdollistaa tulevaisuudessa näytöille vaikkapa saman kaltaiset käyttöliittymät, kuin mitä Tom Cruisen esittämä hahmo käytti taannoin ”Minority Report” nimisessä Sci-Fi elokuvassa.

Alla olevalla videolla demottu kosketusnäytön prototyyppi perustuu Linux -käyttöjärjestelmään, mutta mm. Applella on useita patentteja saman kaltaiseen näyttöteknologiaan liittyen. Saman tyyppistä kosketusnäyttöä käytetään myös mm. Applen tulevassa iPhone puhelimessa, jossa käyttöliittymän elementtejä voidaan manipuloida ruudulla usealla samanaikaisella sormen kosketuksella.

Todella vaikuttavan näköistä on käyttöliittymän kanssa työskenteleminen. Nähtäväksi jää, minkä kaltaisissa sovelluksissa tämä teknologia tulee ensimmäiseksi lyömään itsensä lävitse.

Edellinen artikkeliMitä tapahtuu, kun hiilihappojään päälle ruiskutetaan nestesaippuaa?
Seuraava artikkeliEnerglo – Pimeässä loistava tekstiilin pinnoite

1 KOMMENTTI

 1. hämmentävän hienoa teknologiaa, tuo kun saadaan kaupalliseksi ja järkevän hintaiseksi normaali kuluttajalle niin huh huh!

 2. Hihhiii, mahtavaa et aina kun esitellään jotain jännää futuristista vempainta taustalla täytyy soida tollanen ”heureka-musiikki”. Tai oikeastaan ”salaisuuksien kammio”… vai mikä sen nimi olikaan linnanmäellä? Joku noitakin pätkiä säveltää ihan tähän tarkoitukseen:)
  Voin vaan kuvitella miten tuohon tegnologiaan palais hihat aina kun tietokone tekee eri asiaa kuin haluat sen tekevän. Mihin sitä sitten puretaan agressiot kun vastikään diagnosoitavaksi ilmoitettu ”hiiriraivo” ei löydäkään kohdettaan?
  Enkä mä kyl ainakaan koske mihinkään mihin liittyy Tom Cruise.

 3. No jospa tuommosta kamaa omistava ei oo niin peelo et tarvii aggression purkuun jotain väkivaltaa 😀 ja eihän tompassa mitään vikaa oo, minun mielestä tehny vaan pari huonoo leffaa (magnolia ja cocktail)

 4. Ihan makee systeemi. Tom Cruise on nykyään ihan spede, höyrähtäny skientologiaan ja muihin outouksiin…..

 5. mä en kyllä koskaan jaksais seistä koko aikaa ku oon koneella
  vaikka se saattaisi olla hyväksi mulle =P yuotubessa oli juttu 3d työpöytä projektistya missä se oli näytöllä semmonen laatikko minkä pohjalla oli tiedostoja & kansioita sekin on mielenkiintoinen