zink zero ink mobiiliprintteri

Miltä kuulostaisi, valokuvatulostin, jota olisi todellakin mahdollista kuljettaa reissussa mukana, vaikkapa takintaskussa? Yhdysvalloissa kehitetyn Zink, eli ”Zero Ink” teknologian avulla tämä on pian mahdollista. Zink tulostus perustuu tulostustekniikkaan, jossa valokuvien tulostusvärit on integroitu värikristalleina itse tulostuspaperiin. Tämän ansiosta tulostin ei tarvitse lainkaan erillisiä, tilaa vieviä värisäiliöitä.

Kuvien siirtäminen Zink tulostimelle tulostusta varten onnistuu tavallisen USB kaapelin avulla, tai vaihtoehtoisesti langattoman yhteyden ylitse. Tulostimen ei myöskään pitäisi olla kovin energiasyöppö. joten laite toimii mainiosti akkuvirralla.

Sen lisäksi, että Zink teknologia mahdollistaa taskuun mahtuvien tulostimien valmistuksen, on teknologian avulla mahdollista myös integroida pienikokoinen Zink tulostin osaksi vaikkapa itse kameraa.

zink468.jpg

10×15 5×7,5 senttimetrin kokoisten valokuvien tulostamiseen kykenevä taskukokoinen Zink tulostin on tulossa kauppoihin tämän vuoden loppupuolella. Übergizmo blogin mukaan tulostimen hinta tulee olemaan kuluttajakaupassa noin 100,- taalaa. Noin 200,- taalalla ostaja saa puolestaan tulostimen, johon on integroitu mukaan yksinkertainen digitaalikamera.

Lähde: www.zink.com

Edellinen artikkeliGelli Baff tekolimakylpy
Seuraava artikkeliPalapeliherätyskello