Ollessani vielä pieni, vanhempieni yrityksellä oli käytössä kuorma-auto, jossa oli lavan reunaan asennettu pienikokoinen nostokurki raskaiden esineiden lavalle lastaamiseksi.

Tavallisten työtehtävien ohella, syksyisin nostokurjen avulla suoritettiin omenoiden poimintaa asentamalla nosturin kärkeen muovinen keinu, jonka varassa sai istua ja poimia omenoita puun korkeimmilta oksilta nosturin nostamana. Arvatkaa vaan oliko jännittävää?

Mutta muistelut sikseen. oheisella videolla on erilainen esimerkki teollisuuskoneen soveltamisesta hupikäyttöön. Videolla joku on keksinyt liittää teollisuusrobotin kouraan istuimen, jolla istujaa kone kieputtaa kuin viimeistä päivää.

Huiman näköistä menoa!

Lähde: www.teknolelu.fi

Edellinen artikkeliHilavitkutin.com / Pulju.net kilpailu käynnistyy!
Seuraava artikkeliLiukurenkaat kenkiin

1 KOMMENTTI

 1. Muuten ihan kivan näköistä, mutta oli tuon jampan pää sen verran lähellä maata välillä, että en heti kyytin lähtisi, ainakaan jos se tuossa samassa paikassa seisoisi..

 2. aika paha tosiaan toi pään ja jalkojen osuminen maahan, nostakaa tuo vehe muutaman metrin korkeuteen ja pitentäkää nostovartta niin minä oon valmis maksamaan tuosta lystistä 😀

 3. ”Mikäs saa ihmiset luulemaan, että ne lintsin uudet kieputtimet on tän turvallisempia…”
  Olisko se että laitetaan jokunen satatubsia porukkaa laitteisiin ja lasketaan onnettomuudet? Naaaat!

 4. “Mikäs saa ihmiset luulemaan, että ne lintsin uudet kieputtimet on tän turvallisempia…”
  Ootko koskaan tehny lähempää tuttavuutta tommosen kanssa?
  On meinaan kerran villiintyny jostain ”sähköpiikistä”, teki parin metrin liikettä itekseen eikä toennu kuin päävirran sammuttamisella. Hitto mitä idiootteja taas videoitu…

 5. tuo on ollut jo vuosia Tanskassa Legolandiassa yleisön käytettävissä. Olen sen kokeillut. Melko hyvä laite.

 6. Ihan pirun siistiä. Joku selittää että ovat idiootteja.. elämä on vaarallista eikä nuo varmasti mistätahansa ”sähköpiikistä” sekoa. Autollaskin tapat ittes helpommin kun tolla. Tarvii tulla tänne angstaamaan stna.

  Ja todellakaan ole muut kieputtimet ton turvallisempia koskapa kaikki ne tekniikkaan ja automaatioon perustuu, jos ei luota niin sit ei mee kyytiin.

  Vois olla aika hurja tunne olla tos penkis kii. =D

 7. Tiedoks tosiaan että teidän sähköpiikit on kyllä käyttäjän osaamattomuutta!! Jonkun kymmenen vuotta noita rakentaneena ja asentaneena voin sanoa että NOOOOB!

 8. Fanucci voi olla eri juttu, tämä oli ABB. Olihan se Titanic kans uppoamaton. Luja tuntuu olevan luottamus noihin vehkeisiin. Äläkä kakara tuu mulle selittään mitään elämästä,JORTSU.

 9. Hahah, tehän vedätte melkein yhtä hyvin kuin youtuben kommentoijat.

  Naurattaa ja itkettää samaan aikaan tämä ihmiskunta..

 10. ahaha Ihana vehje! Mullaki rankenteilla samantasoista. Mutta siihen tulee mahtumaan ainakin 2 henkilöä kerralla.

 11. Lattialla ei näy veritahroja, kukaan hujoppi ei ilmeisesti ole vielä testannut laitetta.

 12. Kyllähän nuo liikeratansa pitää millilleen, mikäli roikotettava kuorma ei ole liian suuri. Jotenkin kuitenkin koko videon ajan pelkäsin hetkeä jolloin robotti junttaa kyytiläisen pää edellä betoniin, tosiaan kun maximi liikenopeudet tuon kokoisella robotilla on ihan jotain muuta mitä tässä nähdään. Oliks se tää ohjelma…oho, ei kun tämä…ups…sori…

 13. Aika vaarallisen näköistä touhua kyllä. Jos tyyppi olisi ollut pari senttiä pitempi, niin pää olisi osunut betoniin.

 14. Lintsin ym. laitteet on sentää suunniteltu turvallisuutta silmälläpitäen ja ne on testattu kunnolla ennen käyttöä, jotenka ihan turha puhua mistää lintsin laitteista ja verrata niitä tällaisiin amatööritekeleisiin. En ole koskaan nähnyt huvipuistossa noin läheltä piti tilannetta, koska laitteet pyörivät turvallisen korkealla maasta…

 15. Hauska video, mutta kieltämättä rikkoo kaikkia tunnettuja teollisuusrobottien kanssa noudatettavia turvaohjeita. Käytännön sovellus vaatisi kieputettavan ympärille turvakaaret, joilla estettäisiin kyyditettävän liiskaantuminen betoniin, jos robotti sekoaisi. Sitäkin tapahtuu.

 16. Ne jotka ”pelkää” sitä että pää osuu maahan jne. niin sanonpahan vain että kyseinen robotti on ohjelmoitu tekemään vain ja ainoastaan nuo liikkeet mitä se tuossa tekee, esim. jos olet 20cm tuota jätkää pidempi, pitää kone ohjelmoida uudestaan tai tottakai se pää kolisee tämän tästä.

 17. Kerrattain meni servon pulssianturi robotista jumiin, servo ohjain ei tiennyt yhden akselin servon liikkeistä mitään, sen seurauksena robotin ”pää” kopsahti lattiaan koska ohjain ei tiennyt että akseli liikkuu maan vetovoiman vaikutuksesta.
  Lisäksi satunaiset ”over speed” yms tyhjästä tulevat hälytykset pysäyttävät robotin niin nopeasti että niskat menee varmasti nurin tuossa kyydissä.
  En suosittele.