ubot.jpg

Korealaisen Microrobot nimisen yrityksen CES messuilla esittelemä UBOT siivoajarobotti kykenee Siivousrobotti Roomban tapaan hoitamaan asunnon imuroimisen kokonaan laiskan kodinhoitajan puolesta.

Siinä missä Roomba-robotti kykenee pelkästään asunnon imuroimiseen, UBOT hoitaa myös asunnon moppauksen puolestasi. Kun UBOT robotin alla sijaitseva harja on ensin lakaissut ja imuri imaissut lattialta suuremmat roskat pois, niin laite lopuksi vielä suihkauttaa lattialle pesuainetta, jonka kanssa viimeiset pölyhiukkaset mopataan talteen robotin uumeniin.

UBOT:in työn helpottamiseksi siivottavan asunnon lattia voidaan varustaa ultraviolettivärillä maalatuilla viivoilla, joiden avulla robotti osaa järjestelmällisesti suunnistaa asunnon ympäri sen sijaan, että se siivoisi asunnon sattumanvaraisesti nurkasta toiseen poukkoilemalla.

UBOT siivoajarobotti on tulossa markkinoille ainakin Yhdysvalloissa joskus tämän vuoden alkupuolella. Syksymmällä tästä siivousrobotista on vielä tulossa myös paremmin mattojen imuroimiseen soveltuva versio.

Lähde: www.gizmodo.com

Edellinen artikkeliSukellusveneradio
Seuraava artikkeliNojatuolicruiseri