robomop.jpg

Varaosa- ja sekatavarakauppa Motonet mainostaa tämän päivän Helsingin sanomien sivuilla RoboMop siivousrobottia, hintaan €19,90.

RoboMopin toimintaperiaate jää mainoksesta valitettavasti kuitenkin hieman epäselväksi. Veikkaukseni on, että moppaavan renkaan keskellä oleva kuula työntää rengasmoppia sattumanvaraisesti ympäri huonetta, kunnes patterit loppuvat.

Varsinaisesta moppauksesta ei myöskään taida olla kysymys, sillä vettä siivoajarobotti ei käsittääkseni puhdistuksessa käytä.

Kyseessä kuitenkin lienee tähän mennessä edullisin ”kotitaulousrobotti” markkinoilla.

Edellinen artikkeliSyötävä mustekalapostikortti
Seuraava artikkeliMaantiellä surffaavia arabeja

10 KOMMENTIT

 1. Joo, veikkasit täysin oikein, eräässä Kampin elektroniikkaliikkeessä ovat tuollaisen antaneet pyöriä lattialla jo jonkin aikaa. Moppauksen laadusta en oikein osaa sanoa, vähän arvelluttaa.

  ”Moppi” siis sisältää tuon pallon, joka pyörähtää silloin tällöin satunnaisesti, mutta myös johonkin törmätessään. Tuon kehikon alapuolella on sitten se alue johon vaihdetaan ne ”varamopit”, ja vettä ei tässä moppauksessa käytetä tietääkseni.

  Oli kuulemma ainakin kerran lähtenyt harhailemaan siellä alakerrassa moppi omille teilleen liikkeestä, oli sitten jonkun toisen liikkeen myyjät bonganneet ja palautelleet eksyneen robon.

 2. Tuota ei kyllä pitäisi edes kutsua robotiksi. Se on epäkeskiö moottorilla ja ajastimella varustettu pallo, jonka ympärille on laitettu muovi kehikko, jonka alapuolelle on kiinnitetty pölyrätti. Esineiden kiertäminen tapahtuu kimppoamalla niistä törmäyksen jälkeen. Siinä ei ole älyä, joka kertoisi milloin se on omalla alueellaan, joten periaatteessa se ei voi eksyä. 🙂

  motomop olisi parempi nimi tuolle, mutta mainos osasto on varmaan ajatellut, että robo kuulostaa hienommalta kuin moto. Teknisenä ideana ihan hieno, mutta robotiksi tituleeraaminen tekee itseasiassa hallaa sille, koska nyt sitä vertaillaan roomban ja trilobiten kaltaisiin imurirobottien raskassarjalaisiin. Joihin sitä ei pitäisi verrata, vaan pölyjen lakaisemiseen käsin.

 3. Ostin kyseisen mopin class ohlsonista ja on todella hyvä. Siivoaa hyvin pölyt sänkyjen ja kaappien takaa ja alta ja on kätevä. Suosittelen !!

 4. Aivan mahtava kannattaa ostaa, enää en imuroi kun kerran viikossa !

 5. tuo on vanha malli, löytyy jo uudempi pehmeillä reunoilla. Sopii hyvin jos on eläimiä ja vähemmmän mattoja. ottaa mukaansa villakoirat ja karvat.

 6. kyllä tää hintansa arvoinen on. sitä paitsi aika meditatiivista seurata robotin hyörimistä.

 7. Sain pukilta tällaisen ja on jo kerännyt lattioiltamme (vapaata tilaa meillä paljon) villakoiria…. Kiva vehje ja hauska joululahjayllätys!

 8. Minulla oli kerran moinen pallo joka oli tarkoitettu kissanleluksi, sama toiminta periaate mutta kylessä millin reikä josta oli pieni, irrotettava, muovisiima sellaisen karva hökötykseen joka oli olevinaan hiiri. Kissat eivät siitä välittäneet ja sekin pyöri vain ympyrää ”hiiren” muodon ja painon vuoksi. Toimi yhedellä AA-paristolla mutta pallon sisällä oleva paikka jonne patteri työnnettiin, siinä oleva liikutettava kansi katkesi ja siinä meni pallokin. Se oli kyllä hauska kun sen ”hiiren” otti pois ja antoi pyöriä vapaasti ympäriinsä. Sanokaa jos löydätte jostain sellaisen kapistuksen joka on samanlainen mutta vain kissanlelu!

Comments are closed.