tankki_pyoratuoli_big.jpg
On toki kohtuullista ottaa Liikunnallisesti rajoittuneet ihmiset huomioon kaupunki-, sekä kiinteistösuunnittelussa aina, kun se vaan on mitenkään mahdollista. Harmillisen usein silti joudutaan tyytymään ratkaisuissa huonosti toimiviin kompromisseihin, eikä esimerkiksi pyörätuolilla liikkuminen onnistu edelleenkään joka paikassa.

Kuvaavasti nimetty ”The Tank Chair” -telaketjuilla varustettu pyörätuoli ottaa tuoreen lähtökohdan liikunnallisesti rajoitettujen ihmisten ongelmiin hankalasti ylitettävien esteiden voittamiseen. Jos kynnys on liian korkea, tai lunta ei aurata tieltä ajoissa, niin miksi ei suunnitella sellaista pyörätuolia, jolla pääsy onnistuu maastosta tai esteistä riippumatta säällä kuin säällä?

The Tank Chair, eli vapaasti käännettynä Tankkituoli on pyörätuoli, joka luottaa renkaiden sijasta telaketjuihin. Valmistajan mukaan tuolilla pääsee kulkemaan mm. lumessa, hiekalla tai sepelillä, eikä myöskään rappusten kiipeäminen ole tuolilla ongelma.

Kaupunkialueella liikuskeleva tankkituolinkuljettaja saa varmasti jalan liikkeellä olevilta ihmisilta huomattavasti enemmän huomiota ja tilaakin löytyy kenties helpommin, kuin perinteisellä pyörätuolilla liikuskelevalle.

Oman Tankkituolin voi tilata suoraan valmistajalta tämän kotisivujen kautta. Hintatietoja tankkituolille ei valitettavasti ole saatavilla. Valmistaja lupaa myös lahjoittaa yhden Tankkituolin jollekin tätä tarvitsevalle varattomalle jokaista kymmentä myytyä Tankkituolia kohden.

Lähde: www.tankchair.com

Edellinen artikkeliVilkkuva golfpallo hämärägolfaukseen
Seuraava artikkeliLamborghini Nokia 8800 Sirocco matkapuhelin