tankki_pyoratuoli_big.jpg
On toki kohtuullista ottaa Liikunnallisesti rajoittuneet ihmiset huomioon kaupunki-, sekä kiinteistösuunnittelussa aina, kun se vaan on mitenkään mahdollista. Harmillisen usein silti joudutaan tyytymään ratkaisuissa huonosti toimiviin kompromisseihin, eikä esimerkiksi pyörätuolilla liikkuminen onnistu edelleenkään joka paikassa.

Kuvaavasti nimetty ”The Tank Chair” -telaketjuilla varustettu pyörätuoli ottaa tuoreen lähtökohdan liikunnallisesti rajoitettujen ihmisten ongelmiin hankalasti ylitettävien esteiden voittamiseen. Jos kynnys on liian korkea, tai lunta ei aurata tieltä ajoissa, niin miksi ei suunnitella sellaista pyörätuolia, jolla pääsy onnistuu maastosta tai esteistä riippumatta säällä kuin säällä?

The Tank Chair, eli vapaasti käännettynä Tankkituoli on pyörätuoli, joka luottaa renkaiden sijasta telaketjuihin. Valmistajan mukaan tuolilla pääsee kulkemaan mm. lumessa, hiekalla tai sepelillä, eikä myöskään rappusten kiipeäminen ole tuolilla ongelma.

Kaupunkialueella liikuskeleva tankkituolinkuljettaja saa varmasti jalan liikkeellä olevilta ihmisilta huomattavasti enemmän huomiota ja tilaakin löytyy kenties helpommin, kuin perinteisellä pyörätuolilla liikuskelevalle.

Oman Tankkituolin voi tilata suoraan valmistajalta tämän kotisivujen kautta. Hintatietoja tankkituolille ei valitettavasti ole saatavilla. Valmistaja lupaa myös lahjoittaa yhden Tankkituolin jollekin tätä tarvitsevalle varattomalle jokaista kymmentä myytyä Tankkituolia kohden.

Lähde: www.tankchair.com

Edellinen artikkeliVilkkuva golfpallo hämärägolfaukseen
Seuraava artikkeliLamborghini Nokia 8800 Sirocco matkapuhelin

12 KOMMENTIT

 1. Hienoa, että hilavitkutin uutisoi mielenkiintoisesta uudesta pyörätuolista. Uutinen on kirjoitettu muuten ihan hyvin, mutta termin rullatuoli käyttäminen ei enää ole sopivaa. Jos olisi mahdollista niin voisitteko vaihtaa rullatuolin pyörätuoliksi tai puhua jutussa sähköpyörätuolista.

  Kiitos

 2. Uutista on nyt editoitu – eipä kestä.

  Yritän kyllä kirjoittaa jutut poliittisesti korrektisti, mutta en tiennyt, että rullatuoli ei ole enää tällä tavalla sopiva sana käyttää. Itselleni rullatuoli ja pyörätuoli ovat olleet tähän asti synonyymejä, ilman sen suurempaa kätkettyä merkitystä.

 3. Itse seurailen joka ikinen päivä näitä juttuja jos uusia vaan on tullut, ja tämä on taas vaihteeksi yksi hienoimmista hilavitkuttimista vähään aikaan, mutta jos todellakin olet vaikka halvaantunut vyötäröstä alaspäin, niin saa kyllä hieman käyttää kekseliäisyyttä, että miten pääset edes avustajien kanssa tuohon tuoliin..

 4. Hintatietoja ei varmaan ole sen takia, että laitteet tehdään tilaustyönä yksilöllisesti asiakkaan mittojen ja vamman mukaan. Ihan halpa peli tuskin on, koska kuten sanottua tuolit tehdään yksilöidysti.

 5. Pääasia että tekstistä saa selväksi mitä siinä ajetaan takaa ja sisältö on parasta A luokkaa 😛 .

 6. Just hieno, pelottavaa vaan että tollasella muka vois menä portaita. hrr ku kaatuis ja toi tulis perässä päälle… 😮

 7. Hih. Kähee peli! Mietin vaan että mitä tapahtuisi jos reilu 3v pyörätuolivauhtihirmuttaremme pääsisi tuollaseen käsiksi… Voisi tulla aika ”nättiä” jälkeä esim jossain kauppakeskuksessa! *lol*

 8. […] Lisävarusteina tuolicruisereihin on tilattavissa mm. 200Watin stereojärjestelmä, ajovalot tai vaikkapa aito Harley Davidsonin moottori. Enää ei siis enää tarvitse nousta olohuoneen sohvalta janon yllättäessä noutaakseen täyden pullon limpparia vaikkapa läheiseltä huoltoasemalta! Mikäli etsit kuitenkin hankalampaan maastoon soveltuvaa tuoliajoneuvoa, kannattaa ennen hankintäpäätöstä vielä tutustua ainakin aiemmin sivuilla esillä olleeseen telaketjuilla varustettuun pyörätuoliin. […]

 9. toi on upee heti hinnat esiin. ex vaeltaja tulee pian jos fyrkka riittää tällä tuolilla ei pääse mijnnee. tunturi kutsuu. hyvä juttu 10vuotta tuoli vankeutta ,nyt riittä !!!

 10. Mitenkähän kävis rappusissa? Painopiste kuitenkin näyttäis olevan aika korkealla, varsinkin kuskin kanssa.

Comments are closed.