robottityki.JPG

Kyllä, tulevaisuuden sodankäynnin yksi pelottavimmista skenaarioista on käymässä viimein toteen – nimittäin ihmisiä ampumaan suunnitellut robotit.

Etelä Korea korea on hankkimassa Pohjois Korean vastaiselle rajalleen 1000 kappaletta $200.000,- kappalehintaista robottikivääritornia. Uutisen mukaan robottikivääritornit tunnistavat viholliset, ja estävät näiden pääsyn rajan ylitse tulittamalla. Uutisessa ei kerrota tarkemmin, kuinka ”viholiset” erotellaan vaikkapa rajan ylitse pyrkivistä pakolaisista.

Mikä tärkeintä, robotti pystyy kuitenkin ainakin tähtäämään kohteeseen ja seuraamaan tätä. Lisäksi robotissa on äänentunnistusjärjestelmä. Ilmeisesti tulitus siis loppuu, kun tuttu Etelä Korealainen huutaa, että ”Elä ammu, minä täällä”

Videoita päätä pahkaa tulittavasta robottituliasemasta löytyy Korealaiselta sivustolta täältä.

Todella pelottavaa!

Lähde: www.engadget.com

Edellinen artikkeliIhmisrullautailija
Seuraava artikkeliMuuntuvia robotteja

13 KOMMENTIT

 1. voe pojaat… rahaa on aina liikkeellä aseteollisuudessa ja lääketeollisuudessa, oli suhdanteet mitkä tahansa. infrapuna kameraa ja konenäköä ovat hyödyntäneet tuon sovelluksen teossa selkeästi.

  loppupeleissä aika helppo toteuttaa jos on käytössä softari, mekaniikka suunnittelija ja saa jostain sarjatuliaseen johon integroida koko hoito.

  pitäskö lähteä patrian kanssa kehittelemään kilpailijaa tuolle järjestelmälle?

 2. Jos tonne aikoo niin pitäisi opetella vähän korean kieltä, tai ei ole seuraavaa kertaa, muuten, olisko pieni kirjoitusvirhe
  “Elä ammu….”

 3. Eikös nnoita automaattikonekiväärejä ole ollut vähän pidemmänkin aikaa? vai?

 4. .. leffoissa. Ks. Aliens Directors Cutin ”sentry gunit”, joita asetehtailijat ovat kyyläilleet toistakymmentä vuotta. Vihdoin alkaa maalintunnistus olla sillä tasolla että robo ei tyhjennä lipasta kuumiin ilmavirtauksiin tai linssin edessä kelluviin pölyhiukkasin.

  Vanha uutinen, varmaan upgrade 1.4 PK-rajalla jo tässä vaiheessa. Vielä kun noihin antaisi ohjauksen HTTPD:lle ja micropayment-rajapinnalla avoimeksi nettiin, voisi E-K saada vihdoin yliotteen naapuristaan. 😀

 5. naama kirjoitti 23.1.2007. 18:34

  ”samsung suunnittelee mailmanvaltausta ;”

  Juuh :D. Mutta nyt kun tämä TF ase on päässyt pois koneen sisältä niin Samsung hyödyntää tätä asiaa.

 6. Toivottavasti nuo tunnistavat toisensa, etteivät ota ”Last man standing” matsia!

Kommenttien lisääminen on estetty.