Kaikki eivät kenties kaipaa teinivuosien kotiviinikeitosten ”yllätyksellistä” makumaailmaa, mutta jotakin nostalgista omien viinivuosikertojen tuottamisessa festivaalikäyttöön varmasti kuitenkin on.

Jos kriteerit maun suhteen ovat nousseet, mutta kaipailet samalla kuitenkin vielä mahdollisuutta tuottaa omaa – juomakelpoista viiniä, niin WinePod on varmasti tähän asti paras vastaus unelmiin!

WinePod on Provina nimisen Amerikkalaisen yrityksen valmistama täysin automatisoitu viininvalmistusastia. WinePod huolehtii kaikista kriittisistä viininvalmistukseen liittyvistä vaiheista puolestasi, aina rypäleiden ”tallomisesta” lähtien.

75 litraa vetävä alumiininen viiniämpäri pitää sisällään rypälepuristimen lisäksi mm. lämpätila-, PH-, sekä sokerianturit, jotka seuraavat viinille kriittisiä arvoja käymisprosessin kuluessa, sekä pitävät huolta käymisen onnistumisesta. Ilmeisesti valmistaja ei ole kuitenkaan kokenut alkoholiprosenttimittaria yhtä tärkeäksi ominaisuudeksi, kuin mitä tämä oli aikoinaan festivaalijuomaa valmistettaessa, vaan tämä on jätetty kokonaisuudesta pois.

Vaikka käymisprosessi onkin täysin automatisoitu, antaa WinePod silti käyttäjälleen mahdollisuuden vaikuttaa lopputuloksen makuun. WinePod toimitetaan mukanaan kotitietokoneeseen kytkettäv� langaton USB vastaanotin, sekä WineDashboard niminen ohjelmisto, jonka kautta käymisprosessia voidaan seurata ja tähän voidaan vaikuttaa sen mukaan, millaisia ominaisuuksia viinille toivotaan.

Hintaa tälle kotiviinituottajan päiväunelle on laitettu $2.000,- ja ensimmäisiä toimituksia odotellaan vuoden 2007 puolella.

Lähde: www.mywinepod.com

Edellinen artikkeliSpyro Gyro gyroskooppikynä
Seuraava artikkeliKertakäyttöinen kännykkälaturi