Harvoin törmää niin hauskoihin ja innovatiivisiin Low-Tech laitteisiin, kuin New-Media-Accessoriesin kehittämään Soundbomb. ”Äänipommi” on toiminnallisuudeltaan yksinkertainen liikesensorilla varustettu digitaalinen sanelulaite. Äänipommin käyttömahdollisuudet ovat kuitenkin sen teknisiä ominaisuuksia huomattavasti innovatiivisempia.

Äänipommiin voidaan nauhoittaa verbaalinen viesti yksinkertaisesti puhumalla sisäänrakennettuun mikrofoniin painaen samalla nauhoituspainiketta. Tämän jälkeen Äänipommi asetetaan paikkaan, jonka ohikulkijoiden toivotaan viestin kuulevan. Kun sisäänrakennettu liiketunnistin havaitsee ohikulkijan, äänitetty viesti toistetaan laitteen kaiuttimien kautta.

Ilmeisimpiä sijoituskohteita äänipommille ovat vaikkapa museotilat, jossa teokseen liittyen voidaan kertoa tähän liittyvää lisäinformaatiota. Jos kyseessä on esimerkiksi patsas, voidaan teoksesta myös kertoa vaikkapa eri faktoja riippuen siitä, millä puolella patsasta museovierailija sijaitsee.

Yksi mahdollisuus olisi myös toteuttaa äänipommeista vaikkapa ”auditiivinen miinakenttä”. Kentän läpi kulkeva luo oman äänimaiseman tilalle riippuen siitä, mitä reittiä tilan lävitse kuljetaan. Joka tapauksessa äänipommin käyttömahdollisuudet eivät lopu heti kesken.

Lähde: www.soundbombs.info

Edellinen artikkeliSatugo – webbikamera kumipallo
Seuraava artikkeliCool Jewels jääpalamuotti

1 KOMMENTTI

  1. […] Echo bot on oikeastaan sama laite, kuin sivuilla kesäkuussa esitelty Soundbomb -äänipommikonsepti, sillä erotuksella, että konsepti on nyt tehty valmiiksi tuotteeksi. Lisäksi Echo Botin taipuvaa rautalankaa sisältävien jalkojen avulla härvelin saa varmasti kiinnitettyä oivaan paikkaan väijymään paikalle sattuvia ohikulkijoita Mulkosilmäistä Echo Bottia on kaupan Brittiläisessä Gizoo verkkokaupassa hintaan £9,95 kappale. […]

Kommenttien lisääminen on estetty.