Oletko aina unelmoinut omavaraisuudesta viljelykasviksien suhteen, mutta kuokka ei vaan oikein ota istuakseen käteesi? Nyt myös meillä, joiden peukalo ei ole kovinkaan vihreä, näyttäsi kuitenkin olevan mahdollisuus nauttia päivittäin itsekasvatetuista vihanneksista.

AeroGarden on täysin automatisoitu hyötykasvien kasvatusympäristö. Laite perustuu aeropooniseen viljelymetodiin, jossa kasvin juuret ovat ovat kokonaan ilman fyysistä kasvualustaa. Kaikki kasvin tarvitsemat ravinteet sekä vesi annetaan suoraan juurille laitteen synnyttämän 100% kosteusasteessa vesihöyryn seassa. Kavatusalusta sisältää myös kaksi lamppua, joista kasvi saa kaiken tarvitsemansa valon.

Sademetsän kaltaisessa atmosfäärissä viherkasvien luvataan kasvavan jopa viisi kertaa tavallista multaviljelyä nopeammin. AeroGarden kasvatusprosessi on täysin automatisoitu. Laite jopa muistaa muistuttaa viljelijäisäntäänsä, kun on taas aika lisätä tankkiin vettä tai kasviravinnetta.

Laitetta kaupataan kitchenkapers.com verkkokaupassa hintaan 149,95 sisältäen ravinteet ja siemenet salaatinviljelyn aloittamiseen. Kaupassa myydään myös viljelysettejä mm. chilin, tomaattien tai yrttien kasvatusta varten.

Lähde: http://www.kitchenkapers.com/aero-garden.html

Edellinen artikkeliR2-D2 kotirobotti
Seuraava artikkeliSafe Kiss tunnistaa haisevan hengityksen