Haaveiletko vedenalaisen maailman kokemisesta Kapteeni Nemon malliin? Nyt tämä saattaa olla mahdollista, sillä enää ei tarvitse olla Jari Komulainen kyetäkseen hankkimaan itselleen oman henkilökohtaisen sukellusveneen.

Hollantilainen U-BoatWorx on suunnitellut markkinoille edullisen, sarjatuotetun piensukellusveneen nimeltään C-Quester. Suunnittelussa on valmistajan mukaan pyritty ensisijaisesti turvallisuuteen sekä pitämään laitteen hinta alhaisena. Tavoitteena on ollut tuoda yksityishenkilöille ensimmäinen todellinen vaihtoehto laitesukellukselle vedenalaisen maailman tutkailemiseen.

Laitteella päästään kruisailemaan veden alla nopeimmillaan 3 solmun nopeudella enintään 50 metrin syvyydessä. Sukellusveneen ohjaamossa on kuivaa ja ilmanpainekin pysyy jatkuvasti ”Normaalina”, joten sukeltajantaudista ei tarvitse huolehtia. Laitetta on saatavana yhden- sekä kahden hengen mallina.

Sukellusveneen sähkömoottoreihin riittää virtaa ladattavista akuista aina kahden tunnin retkiin kerrallaan. Täydessä happisäiliöissä on ilmaa 36 tunniksi siltä varalta, että veneen kanssa jäädään vaikkapa jumiin ja joudutaan odottelemaan pelastusjoukkoja.

Valmistajan mukaan veneen hallinta voidaan oppia osallistumalla nelipäiväiselle kurssille. Tämän lisäksi vaaditaan kolme ohjattua sukelluskertaa ennen kuin sukellusvenettä voidaan alkaa kipparoimaan omin päin.

Lähde: www.uboatworx.com

Edellinen artikkeliRadio-ohjattu auto infrapunakameralla
Seuraava artikkeliKynsilakkaprintteri