Montako kertaa olet överiksi menneen ravintola-illan jälkeen joutunut häpeilemään aamuyöstä entisille poika- tai tyttöystäville kännipäissään soiteltuja puheluja? Entäpä oletko koskaan toivonut, että puhelimesi olisi kieltäytynyt yhdistämästä pomollesi ja että ajatuksesi työnantajan päätöksentekoperusteista olisi nousuhumalan huumassa yksinkertaisesti jäänyt tilittämättä?

Korealainen Matkapuhelinvalmistaja LG on viimein tuonut matkapuhelimiin kauan kaivatun ominaisuuden. Nimittäin kännipuhelujen eston.

Puhelimessa on sis��nrakennettu alkometri, jota voi ajokunnon tarkistamisen lisäksi käyttää omien puhelujen rajoittamiseen. Puhelimeen voidaan asettaa ryhmä numeroita, joihin puhelin ei yksinkertaisesti anna sinun soittaa, kun puhaltamasi promillemäärä yrittää 0,8. Promillemäärän todentaminen suoritetaan puhaltamalla puhelimeen sisäänrakennetulle sensorille. Mittauksen jälkeen holhoava puhelin päättää puolestasi, onko puhelinsoittoa syytä juuri nyt tehdä.

Koreassa toiminnolla varustettuja puhelimia on myyty jo 200.000 kappaletta. Amerikan markkinoille puhelinta odotellaan loppuvuodesta. Pohjolan perukoille tuotteen saapumisesta ei valitettavasti vielä ole tietoa.

Lähde: news.com

Edellinen artikkeliMicrosoftilta 360 astetta kuvaava webbikamera konferenssikäyttöön
Seuraava artikkeliKuulokkeet vedenalaiseen käyttöön